Σε επαγγελματίες του τουρισμού στο εξωτερικό παρουσιάστηκε η Καλαμάτα

/

Σε επαγγελματίες τουρισμού του εξωτερικού προβλήθηκε η Καλαμάτα, μέσω εξειδικευμένου online training, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου.

Στόχος της δράσης αποτελεί η καινοτόμος προβολή του τουριστικού κεφαλαίου του Δήμου Καλαμάτας στα κρίσιμα κοινά του εξωτερικού (tour operators, travel agents, Ταξιδιωτικά γραφεία και Δημοσιογράφοι).

Με το online εκπαιδευτικό σεμινάριο οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να μελετήσουν από τον υπολογιστή τους το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν του Δήμου Καλαμάτας.

Το ψηφιακό σεμινάριο (Online training) για το Δήμο Καλαμάτας αποτελεί μια ψηφιακή πλατφόρμα η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για τον προορισμό και η οποία διαρθρώθηκε σε μία σειρά από ενότητες με αντικείμενο όπως Culture, Sports Infrastructures and Events, History, Sun and beaches, MICE and Yachting, Gastronomy & Local Products, Nature and Activities. Κάθε ενότητα εμπεριέχει επεξεργασμένο υλικό (κείμενο- εικόνες, κουίζ, βίντεο του Δήμου Καλαμάτας) τα οποία με τρόπο πολυμεσικό και πολυτροπικό προσφέρονται στον χρήστη.

Η καμπάνια έχει πολλαπλές αλληλοσυνδεόμενες διαδρομές είτε μέσω των newsletter, είτε μέσω social media είτε μέσα από το ίδιο το online training το οποίο  έχει τη δική του αξία και αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο του Δήμου Καλαμάτας στην  ψηφιακή προβολή του.

Πραγματοποιήθηκε η αποστολή 4 newsletter σε περισσότερους από 60.000 επαγγελματίες τουρισμού διεθνώς κάθε φορά, όπου παρουσιάστηκε το online training και η Καλαμάτα συνολικά ως προορισμός της ευζωίας- του wellbeing, και του πολιτισμού με έμφαση στην ασφάλεια και τα πολύ χαμηλά επίπεδα κρουσμάτων covid.

Οι επαγγελματίες τουρισμού οι οποίοι ολοκλήρωσαν το online training είναι συνολικά 40 στους οποίους το Τμήμα Τουρισμού θα οργανώσει το κατάλληλο follow up την επόμενη περίοδο μέσω fam trip και άλλων ενεργειών. Η αποστολή των newsletter θα συνεχιστεί και την επόμενη περίοδο με στόχο την ανάδειξη της Καλαμάτας ως ένα ποιοτικό, ασφαλή και δυναμικό προορισμό της Νότιας Πελοποννήσου και της Μεσογείου.

Οι συμμετέχοντες στη λαμβάνουν μέρος σε quiz και πιστοποίηση ως Kalamata Destination Specialist για τη γνώση τους αναφορικά με τον τουριστικό προορισμό.
«Επενδύουμε την σύνδεση μας με τα κρίσιμα κοινά του εξωτερικού μέσω καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων. Με σχέδιο και στοχευμένες δράσεις όπως η social media καμπάνια μας και τώρα το online training επενδύουμε στην εξωστρέφεια και την γνωριμία των επαγγελματιών τουρισμού διεθνώς με τον προορισμό μας. Ενίσχυση του Brand Καλαμάτας μέσα από τις ψηφιακές δράσεις και τη διεύρυνση της κοινότητας των συνεργασιών με τους επαγγελματίες τουρισμού διεθνώς», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καταγγελία Νικολάκου : Έχουν γίνει παρεμβάσεις στο διαγωνισμό των 8.931.000 ευρώ!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων (12/5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Όχι» επιχειρηματιών στη μετατροπή του Επιμελητηρίου σε προεκλογικό κέντρο του Βαγγέλη Ξυγκώρου – Θέμα παραίτησης θέτουν ακόμα και μέλη της παράταξης του κ. προέδρου

Σοβαρές αναταράξεις στο εσωτερικό του Επιμελητηρίου της Μεσσηνίας προκαλεί η …κυοφορούμενη υποψηφιότητα του Βαγγέλη Ξυγκώρου στην

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Το ΠΑΣΟΚ κλείνει την πόρτα στον δεξιό Καρβέλα – Ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος φαβορί για τη θέση του υποψήφιου δημάρχου – Στο τραπέζι και άλλα «δυνατά» ονόματα

Το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό που κατέγραψε το ΠΑΣΟΚ στο δήμο Πύλου – Νέστορος στις εθνικές εκλογές