Παραφιλολογία για τις επιχειρήσεις που ενισχύθηκαν από την Περιφέρεια!

Δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, που αφορούν την ενίσχυση επιχειρήσεων από την περιφέρεια Πελοποννήσου. Δίνουν και παίρνουν οι φήμες για τις επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα. Σε δεινή θέση ο Π. Νίκας. Ανακοίνωση των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις που έχει πυροδοτήσει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζεται ότι από το συγκεκριμένο πρόγραμμα έμεινε εκτός το 80% των επιχειρήσεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, καθώς μόλις 1.704 εγκρίθηκαν. Συγκεκριμένα, από το πρόγραμμα «κόπηκαν» 733 επιχειρήσεις που είχαν συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία, χωρίς ακόμα να έχουν εξηγηθεί οι λόγοι, ενώ περισσότερες από 5.500 έμειναν εκτός χρηματοδότησης, καθώς εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός.

Η παραφιλολογία

Όλα τα πιο πάνω έχουν δημιουργήσει κλίμα καχυποψίας στον επιχειρηματικό κόσμο της Πελοποννήσου, καθώς φαίνεται ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών.

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες διακινούνται πληροφορίες για τις επιχειρήσεις που τελικά εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα, δημιουργώντας ένα άκρως τοξικό κλίμα στις τάξεις του επιχειρηματικού κόσμου.

Νίκας: Ανακοίνωσε ότι θα βγάλει ανακοίνωση!

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να ανασκευάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί, ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, αναγκάστηκε το βράδυ της Παρασκευής να ανακοινώσει ότι θα εκδώσει ανακοίνωση τη Δευτέρα και να δηλώσει ότι όσοι δικαιωθούν, κατά το στάδιο των ενστάσεων, θα λάβουν και αυτοί ενίσχυση.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας:

«Την ερχόμενη Δευτέρα προγραμματίζεται να υπάρξει ανακοίνωση όσον αφορά τις ενστάσεις επί των αποτελεσμάτων αναφορικά με τις προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης 3.a.4 “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όσοι δικαιωθούν θα λάβουν την ενίσχυση από συγκεκριμένη προς τούτο πίστωση».

Ανακοίνωση των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου

Επί του θέματος που έχει ανακύψει πήραν θέση και τα επιμελητήρια της Πελοποννήσου, τα οποία, αφού ξεκαθαρίζουν ότι «τα κριτήρια επιλογής της κάθε δράσης τίθενται από την Αναθέτουσα Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας και όχι από τα Επιμελητήρια ή τον ΕΦΕΠΑΕ», σημειώνουν ότι «οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου προγραμματίζουν συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη την ερχόμενη εβδομάδα, για να συζητηθούν τα αποτελέσματα του προγράμματος, αλλά και να βρεθούν λύσεις για την ανόρθωση της επιχειρηματικότητας της Πελοποννήσου μετά τις οδυνηρές συνέπειες του παρατεταμένου lockdown».

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ) σημειώνεται:

«Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ), με σκοπό την διευκρίνιση απόψεων και θέσεων που έχουν δει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για ανάμειξη των Επιμελητηρίων στην διαδικασία επιλογής των κριτηρίων της πρόσκλησης της δράσης «Ενίσχυσης κεφαλαίου κίνησης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», δηλώνει ότι τα κριτήρια επιλογής της κάθε δράσης τίθενται από την Αναθέτουσα Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας και όχι από τα Επιμελητήρια ή τον ΕΦΕΠΑΕ. 

Το ΠΕΣΠ, με τα αιτήματά του προς τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια, αλλά και κάθε φορέα έκδοσης πρόσκλησης δράσης, έχει ως κύριο μέλημά του την προάσπιση των συμφερόντων της επιχειρηματικότητας, ειδικά μέσα στη δύσκολη περίοδο από την καταστροφική επέλαση της πανδημίας, θέτοντας αιτήματα και προτάσεις ένταξης του συνόλου των επιχειρήσεων σε δράσεις ενίσχυσης, βασιζόμενο στην πρωτόγνωρη πραγματικότητα που πλήττει όλες τις επιχειρήσεις.

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου προγραμματίζουν συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη την ερχόμενη εβδομάδα, για να συζητηθούν τα αποτελέσματα του προγράμματος, αλλά και να βρεθούν λύσεις για την ανόρθωση της επιχειρηματικότητας της Πελοποννήσου μετά τις οδυνηρές συνέπειες του παρατεταμένου lockdown.  

Στο πλαίσιο της συνάντησης το ΠΕΣΠ θα επαναφέρει την πρόταση για προκήρυξη νέων προγραμμάτων με σκοπό την ενίσχυση με κεφάλαιο κίνησης περισσότερων μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Πελοποννήσου, αλλά και αυτών που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα, καθώς και τον άμεσο προγραμματισμό και προκήρυξη δράσεων που αφορούν το νέο ΕΣΠΑ και προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης, με στόχο την όσο το δυνατό πιο γρήγορη υλοποίηση τους, έτσι ώστε να επιτύχουμε την δημιουργία συνθηκών για επαναφορά θετικού επιχειρηματικού κλίματος στη Περιφέρεια μας».  

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το …πικάντικο μενού της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Παναγιώτη Νίκα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διαδικαστικό το φινάλε των πλέι άουτ στη Super League

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης