Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα – φιάσκο του Νίκα

Ανακοίνωση, για το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων από την περιφέρεια Πελοποννήσου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. «Το αποτέλεσμα σήμερα είναι 2 στις 3 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που υπέβαλλαν αίτηση για το πρόγραμμα, πληρώνοντας και σημαντικά ποσά για την κατάρτιση του φακέλου, να μην έχουν κανένα στήριγμα ρευστότητας, μένοντας αβοήθητες στην μάχη της οικονομικής επιβίωσής τους» σημειώνεται.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Παρά την κατά καιρούς μεγαλαυχία του Περιφερειάρχη κ. Νίκα και των αρμοδίων, από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του προγράμματος ενίσχυσης των επιχειρήσεων της Πελοποννήσου που επλήγησαν από την πανδημία, προκύπτει ότι 5.831 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιφέρειας μένουν εκτός, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού της πρόσκλησης.

Δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων που κατέθεσαν αίτηση ενίσχυσης, δεν θα πάρουν απολύτως τίποτα, τη στιγμή που κάποιες θα λάβουν το ανώτατο ποσό των 40.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί ως “μάνα εξ ουρανού” από την Περιφέρεια, χωρίς ωστόσο να ληφθεί μέριμνα για την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων.

Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση αφήνει ακάλυπτους χιλιάδες επαγγελματίες. Το αποτέλεσμα σήμερα είναι 2 στις 3 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που υπέβαλλαν αίτηση για το πρόγραμμα, πληρώνοντας και σημαντικά ποσά για την κατάρτιση του φακέλου, να μην έχουν κανένα στήριγμα ρευστότητας, μένοντας αβοήθητες στην μάχη της οικονομικής επιβίωσής τους».

Για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στο ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές:

«Την ίδια στιγμή, ένα ακόμη πλήγμα κατάφερε η κυβέρνηση της ΝΔ στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αυτή την εβδομάδα. Πριν ψηφιστεί το εκτρωματικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που ανοίγει όλες τις Κυριακές σε πολλούς κλάδους, άνοιξε το Εμπόριο τη χθεσινή Κυριακή 16 Μάη και θα το ξανακάνει και την επόμενη 23 του μηνός. Δηλαδή, δύο επιπλέον Κυριακές, που δεν είναι στις νομοθετημένες οκτώ το χρόνο, η κυβέρνηση δίνει δώρο στα πολυκαταστήματα και στις μεγάλες αλυσίδες, την ώρα που οι Εμπορικοί Σύλλογοι της χώρας είναι αντίθετοι σε αυτή την εξέλιξη. Η δρομολόγηση της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας και η καταστρατήγηση οποιουδήποτε εργατικού δικαιώματος, είναι πια γεγονός!

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου τις Κυριακές, θα εξυπηρετήσει μόνο τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, αλυσίδων, εμπορικών κέντρων και malls. Όπως καταγγέλθηκε, πρόκειται για εν κρυπτώ συννενόηση, την οποία ήξεραν μόνο οι μεγάλες αλυσίδες και οι πολυεθνικές. Ούτε η ΕΣΕΕ, ούτε η ΓΣΕΒΕΕ ήταν ενήμερες!».

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Ντροπή!» (video)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διώρυγα Κορίνθου: Συγκλονιστικές εικόνες από τη μεγάλη κατολίσθηση (Video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας – Αιχμές για τα «δια των ενεργειών μου»

Με αφορμή την εισαγωγή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: «Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα»

Πλήρη διατήρηση της δικαστικής ύλης για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με παράλληλη διατήρηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της χωρικής του αρμοδιότητας, περιλαμβάνει το

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τους τελευταίους οκτώ υποψήφιους ευρωβουλευτές – Ο Γιάννης Πάζιος ανάμεσα στους «εκλεκτούς»

Ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ οι τελευταίοι 8 υποψήφιοι του κόμματος για τις ερχόμενες ευρωεκλογές. Ανάμεσα στους «εκλεκτούς» είναι και ο Γιάννης Πάζιος, μέλος της

Δείτε επίσης