Μετά από πολλά χρόνια: Παρέμβαση για την αναβάθμιση της Δυτικής Παραλίας

Παρεμβάσεις στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η διαχρονική απαξίωση της περιοχής, κυρίως από τις δημοτικές αρχές του Παναγιώτη Νίκα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας σημειώνεται ότι «με στόχο τη σταδιακή αναστροφή της υφιστάμενης κατάστασης, προτείνεται η υλοποίηση παρεμβάσεων σε τρεις επιμέρους περιοχές, με κυρίαρχο στοιχείο σχεδιασμού την υλοποίηση μίας Παράκτιας Πλατφόρμας Αναψυχής μήκους 700μ περίπου και μέγιστου πλάτους 8μ.».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας:

Ο Δήμος Καλαμάτας, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού του σχεδιασμού έχει προγραμματίσει να προβεί σε διαδικασίες ωρίμανσης έργων με σκοπό παρεμβάσεις αναβάθμισης του Δυτικού Παραλιακού μετώπου της περιοχής Κορδία. Μιας υποβαθμισμένης περιοχής που χαρακτηρίζεται από την πολύ χαμηλή δόμηση, τις αθλητικές υποδομές, την άναρχη προσβασιμότητα και ένα υπέροχο παραλιακό, αλλά δύσβατο μέτωπο, το οποίο παρέχει την καλύτερη και πιο ανεμπόδιστη θέα τόσο προς τον Ταΰγετο όσο και τη δυτική Μεσσηνία.

Η κομβική της θέση στο όριο της πόλης και η γειτνίαση της με τη θάλασσα, προσφέρεται για τη δημιουργία ενός υπερτοπικού πόλου αναψυχής, με δυνατότητες διασύνδεσης με άλλα έργα χωρικού σχεδιασμού, σε επίπεδο Δήμου, όπως το δίκτυο ποδηλατοδρόμων της πόλης και οι ιστορικές διαδρομές της.

Η υφιστάμενη κατάσταση της περιοχής, χαρακτηρίζεται από πληθώρα περίκλειστων αθλητικών δραστηριοτήτων που δημιουργούν σκληρά όρια, με την ύπαρξη υψηλών στοιχείων περίφραξης, ενώ παράλληλα στερούνται συνδέσεων μεταξύ τους. Ως αποτέλεσμα, οι πολίτες αδυνατούν να προσεγγίσουν με άμεσο τρόπο το θαλάσσιο μέτωπο, το οποίο σταδιακά απαξιώνεται και μετατρέπεται σε ανοίκειο χώρο για τους δημότες.

Με στόχο τη σταδιακή αναστροφή της υφιστάμενης κατάστασης, προτείνεται η υλοποίηση παρεμβάσεων σε τρεις επιμέρους περιοχές, με κυρίαρχο στοιχείο σχεδιασμού την υλοποίηση μίας Παράκτιας Πλατφόρμας Αναψυχής μήκους 700μ περίπου και μέγιστου πλάτους 8μ.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, στην Η.Δ. της συνεδρίασης της Οικονομική Επιτροπή του Δήμου περιλαμβάνεται το θέμα: «Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της “Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε. ΟΤΑ”, για την ωρίμανση μελετών του έργου “Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης αστικού τοπίου δυτικού παραλιακού μετώπου Καλαμάτας (περιοχή Κορδία) περιοχή επέμβασης 01”».

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πεντακάθαρες και με τη …βούλα παραλίες της Μεσσήνης και της Costa Navarino

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο εκλογικό σύστημα της αυτοδιοίκησης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Καλαμάτας: Ευρεία σύσκεψη για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια των Άριος, Αρφαρών και Θουρίας

Eυρεία σύσκεψη, υπό τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, παρουσία εκπροσώπων των μελετητών, αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς και προέδρων Κοινοτήτων των Ενοτήτων,

«Χρυσάφι» στα χέρια του δήμου Καλαμάτας: Στα 520.000 ευρώ η αξία κληροδοτήματος στην Κηφισιά – Η πρόταση για κατεδάφιση και η αξιοποίηση

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (27/5), θα συζητηθεί η έκθεση εκτίμησης του κληροδοτήματος «Αικατερίνης Χανδρινού». Η

Δείτε επίσης