Κανάκης για νέο εκλογικό νόμο στην αυτοδιοίκηση: Έρχεται η στιγμή που οι αιρετοί θα διορίζονται

/

Το νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι πλέον Νόμος του κράτους. Ο χαρακτηρισμός «Νέο» μόνο συγκυριακός είναι. Το προηγούμενο Νομοσχέδιο «Κλεισθένης» κατηγορήθηκε για όσα καινοτόμα έφερε και ιδιαίτερα για την απλή αναλογική που ομολογουμένως τάραξε ως τότε τα λιμνάζοντα αυτοδιοικητικά νερά .

Ο «Κλεισθένης» δεν πρόλαβε καν να δοκιμαστεί , από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε την Κεντρική Διοίκηση , φρόντισε να ανατρέψει την ουσία του . Με χειρουργικές κίνησης , αφαίρεσε το απόστημα…

Απονεύρωσε το δημοτικό συμβούλιο μετατρέποντας το από κυρίαρχο όργανο λήψης αποφάσεων σε διακοσμητικό και έδωσε την απόλυτη ελευθερία στον Δήμαρχο να διοικήσει μέσω των επιτροπών ποιότητας ζωής και οικονομικής επιτροπής.

Απονεύρωσε τις κοινότητες κάνοντας τες γνωμοδοτικά όργανα με ελάχιστες
αρμοδιότητες. Σε αντίθεση με τη νωπή ακόμα λαϊκή εντολή μέσω της δεύτερης κάλπης, ενσωματώνοντας τους υποψηφίους για τα κοινοτικά συμβούλια στα ψηφοδέλτια συνδυασμών πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα καταργεί τις κοινότητες , αποκόπτοντας από τα ζητήματα της γειτονιάς τους ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.

Παράλληλα για τις μικρές κοινότητες με πληθυσμό έως τριακόσιους κατοίκους αφαιρεί το δικαίωμα ψήφου για την εκλογή προέδρου. Παρόλο που δημιουργήθηκαν εύλογες αντιδράσεις από πλευράς των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκηση , στην διαβούλευση του νομοσχεδίου τίποτα δεν εισακούσθηκε αντιθέτως προστεθηκε επιπλέον «γράσσο» στα αυτιά της Κυβέρνησης και της ΚΕΔΕ.

Είμαι πλέον βέβαιος ότι έρχεται η στιγμή που οι αιρετοί θα διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση ή και από κάποιους μεγάλους τοπικούς επιχειρηματίες . Bλέπετε εκεί στην κυβέρνηση κάποιοι δεν μπορούν να ξεχάσουν το παρελθόν τους . Μην ξεχνάτε ότι όλα όσα έκανε ο Χίτλερ στην Γερμανία ήταν σύμφωνα με το Νόμο. Όταν υπάρχει συγκέντρωση εξουσίας σε λίγα χέρια, εκεί κατά κανόνα αποκτούν τον έλεγχο άνθρωποι με νοοτροπία gangster .

Τελικά την Δημοκρατία την καταντήσαμε τσίρκο και προσπαθούν να διοικήσουν οι μαϊμούδες.

Ηλίας Κανάκης

Επικεφαλής παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση»

Δήμος Πύλου – Νέστορος

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΙΝΑΛ: Οι προτιμήσεις των στελεχών της Πελοποννήσου για νέο πρόεδρο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη στον Αντώνη Σαμαρά και στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ