Οι Αθηναίοι «ψηφίζουν» Μεσσηνία: Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη ζήτηση για «μίνι» διακοπές

/

Τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από τη στεριά και προσεγγίζονται με ferryboat ή και οδικώς, όπως η Λευκάδα, αλλά και οι παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων για «μίνι» διακοπές το Σαββατοκύριακο, μετά την άρση του lockdown.

Η ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων είναι εμφανής, σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates, ιδιαίτερα για τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, και ήδη οι κρατήσεις για το επόμενο Σαββατοκύριακο, στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, ξεπερνούν το 80%.

Οι Αθηναίοι «ψηφίζουν» Πελοπόννησο για τις μίνι αποδράσεις

Οι Αθηναίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν για το χρονικό διάστημα 21 Μαΐου ημέρα Παρασκευή έως την Κυριακή 23 Μαΐου, έχουν επιλέξει να επισκεφτούν οδικούς προορισμούς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως την Καλαμάτα, το Ναύπλιο, το Λουτράκι, το Πόρτο Χέλι, το Ξυλόκαστρο, το Λεωνίδιο, τη Μονεμβασία και τη Πύλο, ενώ επιλέγουν και τον Πόρο.

Η Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω της φυσικής ομορφιάς που διαθέτει όσο και λόγω του καλού οδικού δικτύου που τη συνδέει με την Αθήνα, έχει αποτελέσει πολλές φορές και στο πρόσφατο παρελθόν το «μήλον της έριδος» τόσο για καλοκαιρινές διακοπές, όσο και για εκδρομές διημέρου. Το κόστος διανυκτέρευσης στη Καλαμάτα για 2 ενήλικες και 2 παιδία έως 12 ετών σε ιδιωτικό διαμέρισμα ή και αυτοτελή κατοικία (όχι βίλα), κυμαίνεται από 45€/διανυκτέρευση έως και 80€/διανυκτέρευση.

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Costamare: Στον «αέρα» η ομολογιακή έκδοση των 100.000.000 ευρώ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Oδεύει προς επιστροφή ο Εμμανουηλίδης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ