To μπλοκ Μητσοτάκη αμολάει Νίκα για να «δαγκώσει» Σαμαρά – Κικίλια

//

Σε έναν σεσημασμένο αντισαμαρικό, τον Παναγιώτη Νίκα, «λύνει τα λουριά» το μπλοκ Μητσοτάκη στη Μεσσηνία, προκειμένου να «χτυπήσει» τον πρώην Πρωθυπουργό. Πρώτο …θύμα της επίθεσης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Οι διαρροές, ο Περικλής Μαντάς και ο ρόλος του Μαξίμου.

Έκπληξη προκάλεσε σε αρκετούς, κυρίως σε όσους δεν γνωρίζουν τις ισορροπίες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, η πρωτοφανής προαναγγελία επίθεσης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, εναντίον του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με αφορμή την επίσκεψη του δεύτερου στην Καλαμάτα την Παρασκευή και το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας ο κ. Νίκας δηλώνει ότι «κατά την παρουσία του στην Καλαμάτα (σσ Τρίτη), θα αναφερθεί στην επίσκεψη και στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στην Καλαμάτα, τις προηγούμενες ημέρες».

Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν τα της Νέας Δημοκρατίας ξέρουν ότι η προαναγγελία της επίθεσης Νίκα σε έναν υπουργό, που θεωρείται άνθρωπος του Αντώνη Σαμαρά, δεν είναι τυχαία, καθώς εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο δημιουργίας πόλου του μπλοκ Μητσοτάκη στη Μεσσηνία με ταυτόχρονη αποδόμηση του Αντώνη Σαμαρά.

Ο σεσημασμένος Νίκας

Στην παρούσα φάση αυτός που θα μπορούσε να υπηρετήσει το σχέδιο για αποδόμηση του Αντώνη Σαμαρά και των ανθρώπων που θεωρούνται του περιβάλλοντός του είναι ο γνωστός για τα αντισαμαρικά του αισθήματα, Παναγιώτης Νίκας.

Μάλιστα, το γεγονός ότι ο κ. Νίκας είναι δυσαρεστημένος από τον Κικίλια, όταν δεν του έκανε το χατίρι να ορίσει νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στην Πελοπόννησο τη νοσηλευτική μονάδα που εκείνος είχε επιλέξει (!), διευκολύνει ακόμα περισσότερο το σχέδιο, καθώς έτσι θα κάνει και την απαραίτητη ψυχοθεραπεία και θα βγάλει τα απωθημένα του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Οι διαρροές και ο Περικλής Μαντάς

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα πόλωσης μεταξύ Σαμαρά, Κικίλια και Νίκα έχει εντέχνως καλλιεργηθεί από το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν και κυκλοφόρησε στα δημοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία ότι ο υπουργός υγείας δεν συνάντησε τον Παναγιώτη Νίκα κατόπιν «εντολής» του Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη πληροφορία έφτασε στα αυτιά πολλών δημοσιογράφων από ανθρώπους που βρίσκονται στο περιβάλλον του βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλή Μαντά.

Το Μαξίμου

Μετά από όλα αυτά το πολιτικό ενδιαφέρον έχει στραφεί στο εάν θα υπάρξει παρέμβαση από το Μαξίμου, προκειμένου να προστατευτεί ο υπουργός της κυβέρνησης, αλλά και η ενότητα της ΝΔ.

Άλλωστε, όπως γνωρίζουν όλοι, στο Μαξίμου υπάρχει στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ασχολείται ενεργά με τα της Μεσσηνίας και όλες οι κινήσεις των στελεχών της ΝΔ, μεταξύ αυτών και του κ. Νίκα, είναι σε γνώση του.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γερονικολός – Βαλτζής: Σφοδρή επίθεση σε Κικίλια για την …εκδρομή στη Μεσσηνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΕ: Οι «27» θα κλείσουν τον εναέριο χώρο της Ευρώπης για τη Λευκορωσία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.