Δημόσιο «κράξιμο» Νίκα στον Κικίλια – Αιχμές και εναντίον του διορισμού της Ελένης Αλειφέρη

//

Σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, εξαπέλυσε ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας. Έμμεσες, αλλά σαφέστατες αναφορές και εναντίον της διοικήτριας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένης Αλειφέρη.

Αφορμή, προκειμένου να επιτεθεί δημόσια στον υπουργό Υγείας, αποτέλεσε για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, η πρόσφατη επίσκεψη του κ. Κικίλια στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, κ. Νίκας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το βράδυ της Τρίτης, εμφανίστηκε ενοχλημένος με τον κ. Κικίλια και δεν δίστασε ακόμα και να του θέσει δημόσια ερωτήματα.

Οι δηλώσεις

Ο κ. Νίκας αρχικά σημείωσε ότι «Δεν είμαστε για να γυρίζουμε γύρω από τους υπουργούς και να βαράμε παλαμάκια, έχουμε εκλεγεί για να προσφέρουμε υπηρεσίες» δείχνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να χαριστεί στον κ. Κικίλια επειδή ανήκουν και οι δυο στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, αφού περιέγραψε την κατάσταση των δομών υγείας της Πελοποννήσου με μελανά χρώματα, σημείωσε, σχολιάζοντας έμμεσα την επίσκεψη Κικίλια στην Καλαμάτα, ότι η «Η υγεία δεν είναι χαμόγελα, ούτε να περιφέρονται γύρω από μας οι ωφελημένοι και να χειροκροτούν»!

Εν συνεχεία ο κ. Νίκας απευθύνθηκε ευθέως στον κ. Κικίλια, στον οποίο έθεσε «μερικά δημόσια ερωτήματα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Το πρώτο ερώτημα που έθεσε ο κ. Νίκας στον υπουργό Υγείας αφορά τις δωρεές, που έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, από επιχειρηματίες της Πελοποννήσου (Καρέλιας, Κωνσταντακόπουλος κλπ).

«Γιατί οι δωρεές πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ οι οποίες δόθηκαν από Πελοποννήσιους -όπως ο Καρέλιας, ο Κωνσταντακόπουλος, ο Στασινόπουλος, αλλά και από την Motor Oil στην Κορινθία- δεν ήρθαν στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου;», ρώτησε ο κ. Νίκας.

Το δεύτερο ερώτημα αφορούσε την άρνηση του υπουργείου Υγείας να αποδεχθεί την πρόταση του κ. Νίκα και να οριστεί, ως νοσοκομείο αναφοράς αντιμετώπισης του κορονοϊού στην Πελοπόννησο, το Παναρκαδικό.

«Γιατί δεν στηρίχθηκε η πρόταση για το Παναρκαδικό;», αναρωτήθηκε ο κ. Περιφερειάρχης.

Αμέσως μετά ο κ. Νίκας έγινε ακόμα πιο αιχμηρός, καθώς αναφέρθηκε στην αλλαγή διοικητή στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και το διορισμό της Ελένης Αλειφέρη, επίσης στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, στη θέση του Γιώργου Μπέζου.

«Γιατί, στην κρίσιμη ώρα της μάχης, αντικαταστάθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας; Θα μου πείτε από αρίστους…», σημείωσε ο κ. Νίκας απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας.

Τέλος, ο κ. Νίκας έθεσε ένα ακόμα ερώτημα στον κ. Κικίλια, που έχει σχέση με το γεγονός ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καλαμάτα δεν κάλεσε θεσμικούς παράγοντες, προκειμένου να κουβεντιάσει τα θέματα υγείας. Μάλιστα, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν κλήθηκαν, εκτός του ιδίου, οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας.

«Σε ποιόν δεν αρέσει ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, ο οποίος έχει Κέντρο Υγείας και το στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις; Σε ποιόν δεν αρέσει ο δήμαρχος Τριφυλίας, ο οποίος έχει διαθέσει πολλά χρήματα για την υποστήριξη του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας; Γιατί γίνονται οι συγκεκριμένες επιλογές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας απευθυνόμενος στον κ. Κικίλια.

Αποθέωση Μπέζου

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Νίκας, πριν αναφερθεί σε όλα τα παραπάνω φρόντισε να αποθεώσει τον προηγούμενο διοικητή του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, Γιώργο Μπέζο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην απόφαση του προηγούμενου Διοικητή να δεχθεί ασθενείς με κορονοϊό στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και έφτασε στο σημείο να δηλώσει δημόσια ότι «Χρωστώ μεγάλη χάρη στον τ. διοικητή Γιώργο Μπέζο, ο οποίος με θάρρος σε εκείνη την πρώτη φάση, είπε ‘εμείς δεχόμαστε να γίνουμε Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό».

Πίσω από τις λέξεις

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Νίκας εναντίον του κ. Κικίλια ήταν αναμενόμενη, καθώς είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο τις προηγούμενες ημέρες, με σχετικές ανακοινώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

Οι αιτίες, που οδήγησαν τον κ. Νίκα στην απόφαση να επιτεθεί δημόσια στον κ. Κικίλια, δεν είναι όσα υποστήριξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στη συνέντευξή του.

Οι πραγματικές αιτίες έχουν να κάνουν με τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο κ. Κικίλιας βρίσκεται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στον υφυπουργό Εξωτερικών και βουλευτή Αρκαδίας της ΝΔ, Κώστα Βλάση, με τους οποίους ο κ. Νίκας εδώ και καιρό βρίσκεται «στα μαχαίρια».

Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν οι αιχμές του κ. Νίκα εναντίον της διοικήτριας του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, Ελένης Αλειφέρη, η οποία βοήθησε στην εκλογή του κ. Νίκα στις περιφερειακές εκλογές, κυρίως, με τη στάση της απέναντι στον κ. Τατούλη (υπόθεση κοριού κλπ).

Επίσης, ένα ακόμα στοιχείο που εκπλήσσει είναι το γεγονός ότι κανένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν επιχείρησε να βάλει φρένο στον κ. Νίκα, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό τα δυο τελευταία 24ωρα ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα επιτεθεί σε υπουργό της Κυβέρνησης.

Η έκπληξη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι ο κ. Νίκας συνομιλεί καθημερινά με σημαντικά στελέχη της ΝΔ, τα οποία βρίσκονται δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και διατηρούν στενούς δεσμούς με τη Μεσσηνία.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περιοδείες στην Πελοπόννησο ξεκίνησε ο Τατούλης – Έρχεται και στη Μεσσηνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εντεταλμένος ή ανεξέλεγκτος;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.