Νίκας: Επαναχάραξη του αιγιαλού και απαλλοτριώσεις στη Μ. Μαντίνεια

/

Tη σύνταξη μελέτης γεωλογικής καταλληλόλητας – ευστάθειας πρανών θεωρεί επιβεβλημένη το Τμήμα Χωρικού Σχεδιασμού της περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς, σύμφωνα με την άποψη της υπηρεσίας, «χρήζει άμεσης επανεξέτασης ο καθορισμός του αιγιαλού, λόγω των κατολισθήσεων των πρανών που έχουν συντελεστεί, διότι αυτός μπορεί να µην είναι υλοποιήσιμος και να επιβάλλεται η επαναχάραξή του».

Τα παραπάνω σημειώνει, μεταξύ άλλων, το Τμήμα Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε έγγραφό του σχετικά με το ζήτημα της διάβρωσης των ακτών στην περιοχή της Μικράς Μαντίνειας του Δήμου Καλαμάτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ζήτημα αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου.

Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι για την προστασία της περιοχής δεν υπάρχει άλλη λύση, εκτός από τις απαλλοτριώσεις, καθώς τα ζητήματα που έχουν ανακύψει δεν αντιμετωπίζονται αλλιώς. «Ας ανοίξουν οι ακτές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Το έγγραφο, το οποίο απευθύνεται στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και κοινοποιείται προς τον Δήμο Καλαμάτας και τα υπουργεία Οικονομικών:

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τραγωδία: Δύο νεαροί έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στη Μεσσηνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Γαλάζιο» μπάχαλο στη Μεσσηνία – Θεατής η Νέα Δημοκρατία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ