Επιχειρηματική μάχη για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος: Ενίσχυση της κοινοπραξίας Μυτιληναίος

Αλλαγή στη σύνθεση της κοινοπραξία της Μυτιληναίος, η οποία διεκδικεί τη ΣΔΙΤ μελέτης, κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα, αποχώρησε ο μέχρι πρότινος εταίρος «ACCIONA CONCESIONES S.L.» ενώ εισήλθε στο γκρουπ η εταιρεία «Intertoll Europe ZRt».

Η αλλαγή έγινε δεκτή από τη Γενική Γραμματεία Υποδομών και, όπως σημειώνουν από τον όμιλο Μυτιληναίου, πρόκειται για μια αλλαγή που στόχο έχει να φέρει το γκρουπ στη θέση του leader της κοινοπραξίας. 

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υποδομών έχει εγκρίνει το τεύχος πρόσκλησης της β’ φάσης του διαγωνισμού στην οποία προκρίθηκαν οι υποψήφιοι που κατέθεσαν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος, δηλαδή οι: ΑΒΑΞ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, Intrakat, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Μυτιληναίος-ACCIONA. Επίσης, προσκάλεσε πρόσφατα, τις πέντε εταιρίες που έχουν προεπιλεγεί να προσέλθουν στον ανταγωνιστικό διάλογο. Στο πλαίσιο του ανταγωνιστικού διαλόγου, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τις επιμέρους τεχνικές λεπτομέρειες βάσει των οποίων σχεδιάζουν να εκτελέσουν το έργο, ενώ στη συνέχεια θα κατατεθούν οι προσφορές.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεγαλόπολη: Στην ΤΕΡΝΑ με 23.500.000 ευρώ η κατασκευή φωτοβολταϊκού 50 MW

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα ασθενοφόρα σε Μάνη και Κορώνη ζήτησε ο Μίλτος Χρυσομάλλης από τον Κοντοζαμάνη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ OIKONOMIA