Νέα ασθενοφόρα σε Μάνη και Κορώνη ζήτησε ο Μίλτος Χρυσομάλλης από τον Κοντοζαμάνη

27 Μαΐου 2021

Λύση σο πρόβλημα του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου ζήτησε, σε συνάντηση εργασίας που είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Διοικητή της 6 ης Υ.ΠΕ. Γιάννη Καρβέλη.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή μετά την τελετή παράδοσης ενός νέου ασθενοφόρου που δώρισε η Βουλή των Ελλήνων στο Υπουργείο Υγείας για τις ανάγκες του Κ.Υ. Πύλου, ο Κ. Χρυσομάλλης ζήτησε από τον κ. Κοντοζαμάνη και τον κ. Καρβέλη την αντικατάσταση του μοναδικού ασθενοφόρου του Κ.Υ. Αγίου Νικολάου, το οποίο έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα.

Και οι δύο, σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Χρυσομάλλη, δεσμεύτηκαν για την άμεση αντικατάστασή του με ένα από τα 20 νέα ασθενοφόρα που προμηθεύεται η 6 η ΥΠΕ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020», ο διαγωνισμός των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, ο Μεσσήνιος βουλευτής ζήτησε την ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη, επανδρωμένου με ένα τουλάχιστον ασθενοφόρο και πλήρωμα διασώστη και ιατρού, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ευρύτερη περιοχή, η οποία ειδικά και τους καλοκαιρινούς μήνες δέχεται πλήθος επισκεπτών και διαθέτει κακό οδικό δίκτυο, που δυσχεραίνει την έγκαιρη πρόσβαση ασθενοφόρου είτε από την Πύλο ή την Καλαμάτα.

Ο κ. Κοντοζαμάνης δεσμεύτηκε να μελετήσει με τις υπηρεσίες του Υπουργείου και το ΕΚΑΒ τα οικονομοτεχνικά δεδομένα και να επανέλθει άμεσα με συγκεκριμένα στοιχεία στην πρόταση του Μίλτου Χρυσομάλλη.

Δήλωση Χρυσομάλλη: «θέλω να ευχαριστήσω τον αναπληρωτή Υπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Διοικητή της 6 ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη καθώς στη συνάντηση εργασίας που είχαμε αμέσως μετά, δεσμεύτηκαν άμεσα να διαθέσουν 1 από τα 20 καινούργια ασθενοφόρα, που προμηθεύεται η 6 η ΥΠΕ, για να αντικατασταθεί το ταλαιπωρημένο και με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αγίου Νικολάου.

Παράλληλα, ευχαριστώ τον Υπουργό για την υπόσχεσή του να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανάλυση της πρότασής μου για ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη, όπου και μέχρι πρόσφατα είχαμε περιπτώσεις τραυματιών που περίμεναν 40 λεπτά έως και μια ώρα το ασθενοφόρο. Ο Υπουργός, αφού αναλύσει με τις υπηρεσίες του και το ΕΚΑΒ την πρόταση μου, θα επανέλθει σύντομα».

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επιχειρηματική μάχη για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος: Ενίσχυση της κοινοπραξίας Μυτιληναίος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην Αθήνα για Ολυμπιακό ο Τικίνιο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας – Αιχμές για τα «δια των ενεργειών μου»

Με αφορμή την εισαγωγή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το

Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: «Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα»

Πλήρη διατήρηση της δικαστικής ύλης για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με παράλληλη διατήρηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της χωρικής του αρμοδιότητας, περιλαμβάνει το

Αντώνης Σαμαράς: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, λένε κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού

Σαφείς αποστάσεις παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές. Και τούτο, καθώς η ανακοίνωση

Υποσχέσεις Μαντά για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας – «Διασφαλίσεις» ζητά ο πρόεδρος του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου

Την ανάγκη να διατηρηθεί η σημερινή τοπική αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου της Κυπαρισσίας «και να δοθούν οι απαραίτητες διασφαλίσεις για αυτό», υπογράμμισε ο

Προκλητική απάντηση του υπουργείου Υγείας: Kαλύπτονται επαρκώς οι υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Πυλίας

Επαρκή κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων Κορώνης, Λογγά και Χαροκοπιού διαπιστώνει το υπουργείο υγείας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της

Δείτε επίσης