Δήμος Καλαμάτας: Ναυαγοσώστες σε 4 πολυσύχναστες παραλίες

/

Σε συνέχεια ανοιχτού διεθνή ηλεκτρονικού διαγωνισμού, ο Δήμαρχος και ο ανάδοχος υπέγραψαν σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Καλαμάτας για το έτος 2021. Η διάρκεια της παροχή υπηρεσιών είναι έως την 30η Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε ότι αποτελεί υποχρέωση για το Δήμο η παροχή ναυαγοσωστικής κάλυψης στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου. Τόνισε δε, ότι φέτος ενισχύθηκε η κάλυψη με επιπλέον ναυαγοσώστες, σε συνολικά 12 σημεία της παραλιακής ζώνης, από τη Δυτική Παραλία έως και τη Μικρή Μαντίνεια.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η εκτέλεση της ναυαγοσωστικής υπηρεσίας στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Καλαμάτας ως εξής:

Α) Ανατολική Παραλία, μήκους 2.200 μ. (6 βάθρα)

Β) Αλμυρός, μήκους 530 μ. (2 βάθρα)

Γ) Μικρή Μαντίνεια, μήκους 770 μ. (2 βάθρα)

Δ) Δυτική παραλία (Κορδίας) 650 μ. (2 βάθρα)

Συνολικά έχουν τοποθετηθεί 12 ναυαγοσωστικά βάθρα που στελεχώνονται από τον αντίστοιχο αριθμό ναυαγοσωστών. Επίσης υπάρχει εποπτεία αυτών από 2 ναυαγοσώστες ως συντονιστές – επόπτες και δύο χειριστές ταχυπλόων με ένα ναυαγοσώστη ανά σκάφος, οι οποίοι επιβαίνουν στα ταχύπλοα σκάφη για την παροχή άμεσης βοήθειας.

Κάθε ένα από τα σημεία διαθέτει τον προβλεπόμενο εξοπλισμό με ναυαγοσωστικά εφόδια, ιατροφαρμακευτικό υλικό, ναυαγοσωστικό σκάφος και κοινό εξοπλισμό.

Υπάρχει επίσης, διάθεση  δυο μηχανοκίνητων μικρών πνευστών  ταχύπλοων σκάφων μήκους τουλάχιστον πέντε μέτρων και διάθεση διασωστικού ναυαγοσωστικού και ιατροφαρµακευτικού εξοπλισµού.

Τέλος έχει γίνει οριοθέτηση του χώρου λουομένων στη θαλάσσια περιοχή 400μ. κάθε ναυαγοσωστικού πόστου (περιοχή ελέγχου 200μ. εκατέρωθεν αυτού), σε όλες τις προαναφερόμενες παραλίες.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Αλλαγές διευθυντών και προϊσταμένων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτοδιοίκηση: Μικρότερη η μείωση των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον