Στη …σκιά της ΤΕΡΝΑ η συνάντηση του Π. Νίκα με τον Κ. Μητσοτάκη

Σοβαρά ζητήματα για το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου δημιουργεί η απόφαση της κυβέρνησης να αναλάβει εκείνη την ευθύνη για τα συνοδά έργα. Σιωπή Νίκα μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σοβαρά ζητήματα, σχετικά με το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικά διάστημα, με αφορμή τις αρμοδιότητες που σχετίζονται με τα συνοδά έργα.

Το εν λόγω ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό, δεδομένου ότι τροποποιήσεις τέτοιου είδους, ιδίως όταν αποφασίζονται στο «παρά ένα» ενός έργου εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργούν σκιές και προκαλούν εύλογα ερωτήματα.

Η σιωπή Νίκα

Το εν λόγω ζήτημα, το οποίο έχει ανακύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress, ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν το παρασκήνιο εκείνης της συνάντησης, σημειώνουν ότι η αποδοχή της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης να αναλάβει εκείνη την ευθύνη των συγκεκριμένων έργων έγινε κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου ραντεβού.

Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν λίγες μέρες μετά, καθώς την περασμένη Πέμπτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σε ανακοίνωση με αφορμή τηλεδιάσκεψη με την ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε ότι «στην εν λόγω σύσκεψη συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, η τροποποίηση της ΑΕΠΟ (Απόφαση Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων), το θέμα των συνοδών έργων -καθώς πλέον η άδεια για την πρόσβαση στις μονάδες αποτελεί αρμοδιότητα του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και όχι των ΟΤΑ-, καθώς επίσης η δυνατότητα για έναρξη υποδοχής απορριμμάτων από τον ερχόμενο Ιούλιο».

Πλέον, τα ερωτήματα που μένουν να απαντηθούν είναι γιατί η αρμοδιότητα για τα συνοδά έργα πέρασε από τους ΟΤΑ στο υπουργείο Ανάπτυξης και, κυρίως, αν αυτό έχει οικονομικό αντίκτυπο στο έργο.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άμεση παρέμβαση Μητσοτάκη ζητούν τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μετά την ΤΕΡΝΑ ακολουθεί το φυσικό αέριο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης