ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας: «Βατερλώ» της Μεσσηνίας ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που σχετίζεται με την προσφυγή εναντίον της απόφασης Αποστόλου, για την ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας. Ένδεια επιχειρημάτων από την πλευρά της Μεσσηνίας. Ανοίγει το ζήτημα των ευθυνών.

Σε «Βατερλώ» για τη Μεσσηνία εξελίχθηκε η διαδικασία των αγορεύσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σχετικά με την ένσταση φορέων της Μεσσηνίας (ΣΥΜΕΠΟΠ), που αφορά την απόφαση Αποστόλου και την ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε περίπου στις 12 το μεσημέρι και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όσων συμμετείχαν σε αυτή, τα επιχειρήματα που διατύπωσε η πλευρά της Μεσσηνίας, προκειμένου να στηρίξει το αίτημά της, ήταν εξαιρετικά αδύναμα, ενώ ταυτόχρονα, διατυπώθηκαν ερωτήματα, τα οποία τέθηκαν στο ΣτΕ, ακόμα και για τυπικά ζητήματα, όπως ο εκπρόθεσμος χαρακτήρας της αίτησης ακύρωσης από την πλευρά των φορέων της Μεσσηνίας.

Την ίδια στιγμή, από την άλλη πλευρά, προσκομίστηκαν στοιχεία, που δείχνουν ότι η περιβόητη απόφαση Αποστόλου δεν προκάλεσε ζημιά, ενώ τη νομιμότητα της απόφασης Αποστόλου στήριξε και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να δημοσιευθεί τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, το ζήτημα των ευθυνών, των ερασιτεχνικών χειρισμών και των μαθητευόμων μάγων που διαχειρίστηκαν το ζήτημα για λογαριασμό της Μεσσηνίας μόλις τώρα ανοίγει…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ