Μαγιορκίνης: Σχεδόν βέβαιο το τέταρτο κύμα πανδημίας αν δεν χτίσουμε ανοσία με τον εμβολιασμό

Ξεκάθαρος πως δεν θα έχουμε ένα 100% ξέγνοιαστο καλοκαίρι ήταν σε δηλώσεις του Γκίκας Μαγιορκίνης.

Οπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η πορεία της πανδημίας δείχνει σημεία ύφεσης, ωστόσο «το φετινό καλοκαίρι θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό και να ετοιμαστούμε για έναν πιθανώς καλύτερο χειμώνα». Ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ τόνισε πως πρέπει να επισπευστούν οι εμβολιασμοί για να δούμε έναν διαφορετικό χειμώνα. «Δεν θα έχουμε πλήρη κανονικότητα, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», επεσήμανε.

Σχετικά με το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι εάν φτάσουμε ένα 60-70% στους εμβολιασμούς των ηλικιών 20 με 39, θα έχουμε πετύχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του τείχους ανοσίας. Το «ροκάνισμα», όπως είπε, στη μεταδοτικότητα θα γίνει με τους εμβολιασμούς που γίνονται τώρα, μέσα στο καλοκαίρι, στις νεαρές ομάδες, καθώς είναι οι άνθρωποι με τις περισσότερες επαφές και δραστηριότητες. Αν στις ηλικίες 20-39 φτάσουμε ένα 60-70% εμβολιασμένων, «θα έχουμε κερδίσει ένα 80% του τείχους ανοσίας», τόνισε ο καθηγητής και συμπλήρωσε πως «στο σύνολο του πληθυσμού αν φτάσουμε ένα 60-70% εμβολιασμένων, θα πάμε πολύ καλά».

«Τέλος Ιουλίου θα έχουν αδειάσει τα νοσοκομεία από διασωληνωμένους»
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, εκτίμησε επίσης ότι τέλος Ιουλίου θα έχουν αδειάσει τα νοσοκομεία από διασωληνωμένους και τα κρούσματα θα έχουν πέσει κατά πολύ και επομένως, μαζί με την αύξηση των εμβολιασμών, θα είναι μια καλή στιγμή για να βγάλουμε τις μάσκες. Στη συνέχεια, ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει πτώση στον ρυθμό των εμβολιασμών και πρέπει να φτάσουν στο απαραίτητο ποσοστό πάση θυσία, γιατί το χειμώνα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουμε με κλειστούς χώρους.

«Δε μπορούμε να προχωρήσουμε με συνθήκες μεταδοτικότητας το χειμώνα και ποσοστό εμβολιασμού χαμηλότερο από το 60-70%. Αν δεν πιάσουμε ένα ισχυρό ποσοστό ανοσίας, είναι, πιθανό στους κλειστούς χώρους να επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι. Αν δεν φτάσουμε αυτό το ποσοστό είναι σχεδόν βέβαιο το 4ο κύμα», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, ανέφερε ότι οι κίνδυνοι από τον εμβολιασμό είναι λιγότεροι για τους άνω των 60 ετών, οι οποίοι έχουν και το χαμηλότερο ποσοστό στους εμβολιασμούς.

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Κοντά στην ταυτοποίηση του ενός δράστη η ΕΛ.ΑΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ζαχαράκη: Η δυναμική ανάκαμψη του τουρισμού το στοίχημα για φέτος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ