Την κατάργηση αντιπεριφερειαρχών ζήτησε στα …μουλωχτά ο Νίκας

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει το messiniapress τα πρακτικά της εισήγησης Νίκα στην επιτροπή της Βουλής, για το νέο εκλογικό νόμο της αυτοδιοίκησης. O Περιφερειάρχης ζήτησε τη μείωση των αντιπεριφερειαρχών, είπε «όχι» στους θεματικούς, αλλά έκρυψε τις θέσεις του, από την επίσημη ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου!

Να μειωθούν καταργηθεί ο θεσμός των θεματικών αντιπεριφερειαρχών και να διατηρηθούν μόνο οι χωρικοί ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου από τον υπουργό Εσωτερικών! Αυτό προκύπτει από τα πρακτικά της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, στην οποία ο κ. Νίκας συμμετείχε ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας).

Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκας κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 24 Μαΐου, με θέμα την «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών» σημείωσε:

«Όσον αφορά τους Αντιπεριφερειάρχες ως όργανα διοίκησης, θα ήθελα να σας πω το εξής: Έχουμε έναν μεγάλο αριθμό Αντιπεριφερειαρχών. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε και λιγότερους, δηλαδή, να συρρικνωθεί το κόστος της πολιτικής εκπροσώπησης. Το όργανο διοίκησης πρέπει να είναι ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης και εκεί να σταματήσουμε. Όχι, θεματικοί αντιπεριφερειάρχες».

Έκρυψε τις θέσεις του

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Νίκας, παρότι ζήτησε ευθέως να υπάρξει μείωση των αντιπεριφερειαρχών και κατάργηση του θεσμού των θεματικών αντιπεριφερειαρχών, στην επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία εκδόθηκε την ίδια μέρα, φρόντισε να αναφερθεί σε όλα τα άλλα, εκτός από τις θέσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα!

Η ανακοίνωση του κ. Νίκα για …όσα είπε στην Επιτροπή της Βουλής:

Ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας) μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Δευτέρα 24 Μαΐου, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχέδιου του υπουργείου Εσωτερικών «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών».

Ο περιφερειάρχης τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι συνιστά βήμα προς την σωστή κατεύθυνση δεδομένου -όπως σημείωσε- ότι «η κατάσταση που προέκυψε από την εφαρμογή της απλής αναλογικής καθιστά πολύ δύσκολη την λειτουργία Περιφερειών και δήμων στις οποίες δεν υπάρχει ξεκάθαρη πλειοψηφία».

«Εν κατακλείδι, αυτοί που κρίνονται είναι ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος» παρατήρησε ο Π. Νίκας, ο οποίος εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι το νομοσχέδιο κινείται σωστά όσον αφορά στις Κοινότητες.

Παράλληλα χαρακτήρισε σωστό μέτρο την ορθολογικοποίηση του αριθμού των συμβούλων, καθώς -όπως επισήμανε- «το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι ο αριθμός των μελών, αλλά η ποιότητα των βουλευόμενων οργάνων και η γνώση των εκλεγμένων επί των θεμάτων».

Παρατήρησε, τέλος, ο περιφερειάρχης -ο οποίος στη συνέχεια απάντησε και σε ερωτήσεις βουλευτών- ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει το ζήτημα των αρμοδιοτήτων, στο οποίο «ήδη υπάρχει σημαντική καθυστέρηση» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αποχωρεί ο Γιατράς από τον Προμηθέα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνελήφθη 21χρονος που παρενοχλούσε 14χρονες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χανδρινός για το αεροδρόμιο Καλαμάτας: «Η κατάσταση που επικρατεί είναι σε πολλές περιπτώσεις απαράδεκτη – Καλώ τον κύριο δήμαρχο να αναλάβει πρωτοβουλία για την εύρυθμη λειτουργία του»

Δήλωση, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του συνδυασμού «Καλαμάτα_Μετά», Σπύρος Χανδρινός.

Καλαμάτα: Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες ελέγχου για τη χρήση των κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων του Δήμου

Τα πρώτα ηλεκτρικά ποδήλατα του δήμου Καλαμάτας εγκαταστάθηκαν την Τετάρτη (10/7) στους προβλεπόμενους σταθμούς. Σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος σημειώνει: «Από χθες

Αντιδράσεις με φόντο την επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στην Καλαμάτα: «Τα ζητήματα της παραβατικότητας και της ενδοοικογενειακής βίας δεν λύνονται σε κλειστά γραφεία με κολακείες και δημόσιες σχέσεις» δηλώνει ο Β. Τζαμουράνης

Την αντίδραση της μείζονος μειοψηφίας προκάλεσαν οι υποσχέσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κατά την επίσκεψή του στο ιστορικό δημαρχείο της Καλαμάτας.

Συνάντηση Βασιλόπουλου με μέλη του εθελοντικού συλλόγου πολιτικής προστασίας «Εθελοντές Μεσσηνίας»

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Καλαμάτας πραγματοποίησαν την Πέμπτη (11/7) μέλη του νεοσύστατου Εθελοντικού Συλλόγου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με δ.τ. «Εθελοντές

Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια Δ.Ε. Άριος, Αρφαρών και Θουρίας: Παρουσίαση εναλλακτικών σεναρίων ανάπτυξης

Ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια Δ.Ε. Άριος, Αρφαρών και Θουρίας: Παρουσίαση εναλλακτικών σεναρίων ανάπτυξης», την Πέμπτη

Δείτε επίσης