Ναυαρίνου: Για τις 6 Σεπτεμβρίου «πάει» η έναρξη του έργου της ανάπλασης

Στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Καλαμάτας, η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή, θα τεθεί και επίσημα το θέμα του χρόνου έναρξης κατασκευής της ανάπλασης της Ναυαρίνου.

Υπενθυμίζεται ότι η εργολαβική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου υπεγράφη στις 20-04-2021 με προθεσμία 180 ημερολογιακές ημέρες με λήξη την 16 – 10 – 2021.
Ωστόσο, με την από 12-05-2021 αίτησή ο ανάδοχος του έργου αιτείται την μετάθεση του χρόνου έναρξης των εργασιών κατά 140 ημερολογιακές ημέρες και προτείνει να εκκινήσει η εκτέλεση του, την 6η /09/2021.

Διάβασε και αυτό: Αλλάζει η οδός Ναυαρίνου: Τα νέα έργα και οι μεγάλες παρεμβάσεις

Ο λόγοι της μετάθεσης

Σύμφωνα με το αίτημα του ανάδοχου οι λόγοι που επιβάλουν τη μετάθεση του χρόνου έναρξης των εργασιών είναι οι πιο κάτω:

Το έργο αναπτύσσεται στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας και μάλιστα στο πιο εμπορικό και τουριστικό κομμάτι της πόλης στην είσοδο-έξοδο του λιμανιού όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια. Το συγκεκριμένο σημείο που θα υπάρξει η εργοταξιακή ανάπτυξη βρίσκεται μπροστά από τουριστικά και εμπορικά καταστήματα, αλλά και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Για την κατασκευή του έργου, λόγω της φύσης του, απαιτείται ο συνολικός αποκλεισμός του τμήματος ανάπλασης από την έναρξη μέχρι και την ολοκλήρωση των εργασιών.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τα καταστήματα στην εν λόγω περιοχή, τα οποία έχουν τραπεζοκαθίσματα, τόσο επί του βόρειου πεζοδρομίου, όσο και επί της προβλήτας του λιμένα, νότια της οδού Ναυαρίνου, δεν θα μπορούν να δουλέψουν σε κανονικούς ρυθμούς. Σημειώνουμε ότι υπάρχει διαρκής κίνηση για μεταφορά των παραγγελιών από το κατάστημα στο βόρειο πεζοδρόμιο και μέχρι την προβλήτα, για την εξυπηρέτηση των πελατών. Στις σημερινές συνθήκες, ειδικά μετά από το lock down των 6 μηνών που επιβλήθηκε για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, η επιλογή αυτή θα ήταν πλέον καταστροφική για τους επαγγελματίες οι οποίοι θα αναγκαστούν να χάσουν την επερχόμενη τουριστική περίοδο και παράλληλα δημιουργεί συνθήκες στρέβλωσης του ανταγωνισμού, σε σχέση με τους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής. Συνεπώς, ο Δήμος αναμένει αντιδράσεις στην περίπτωση αυτής της επιλογής. Επιπροσθέτως, οι τουρίστες που θα κατεβαίνουν από τα κρουαζιερόπλοια, θα βγαίνουν κατευθείαν στην περιοχή του εργοταξίου, με ότι αυτό σημαίνει για την πρώτη εικόνα της πόλης, αλλά και για την δική τους ασφάλεια.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδού Ναυαρίνου θα διακοπεί από την Ακρίτα μέχρι την Φαρών με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διοχετευτεί από τους παράλληλους δρόμους. Αυτό, λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη κίνηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα δυσχεράνει πολύ την κυκλοφορία των πολιτών, των τουριστών και των μέσων μαζικής μεταφοράς της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι , όπως αναφέρεται στην αίτηση της αναδόχου εταιρίας, στα πλαίσια της αμοιβαίας συνεργασίας, δηλώνεται ότι η εταιρία «παραιτείται από κάθε νόμιμη απαίτηση του απορρέει από την μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης των εργασιών».

Τέλος, επειδή πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο έργο, ζητήθηκε η προέγκριση της εν λόγω παράτασης από την Διαχειριστική Αρχή του επιχειρησιακού προγράμματος, η οποία γνωμοδότησε θετικά σχετικά.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αγωνία Μέρκελ και Μακρόν για τις θέσεις Νίκα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έρχονται βροχές και καταιγίδες: 19.000 κεραυνοί στην Ευρώπη – Ο καιρός στη Μεσσηνία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έργο 2.000.000 ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου Καλαμάτας: Έξυπνο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και έξυπνες διαβάσεις ανάμεσα στις δράσεις

Τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Καλαμάτας» υπέγραψε την Παρασκευή (19/7) ο Θανάσης Βασιλόπουλος με την

Κοινό αίτημα 4 παρατάξεων: Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την ακρίβεια ζητούν οι αντιπολιτεύσεις

Τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα: «Η ακρίβεια μάστιγα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου-προτάσεις και αντιμετώπιση», ζητούν οι

Δείτε επίσης