«Προστασία» Αθανασόπουλου σε ειδική συνεργάτιδα του Παναγιώτη Νίκα

Ο δήμαρχος Μεσσήνης έβγαλε από τη δύσκολη θέση την ειδική συνεργάτιδα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Γεωργία Παναγοπούλου, η οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης, για το ταμειακό έλλειμα της ΚΕΑΔΗΜ.

Αίσθηση προκάλεσε η …πρεμούρα του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Αθανασόπουλου να παράσχει πολιτική προστασία στην Γεωργία Παναγοπούλου, πρώην πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης Δήμου Μεσσήνης (ΚΕΑΔΗΜ) , όταν κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Μανώλης Δουρούμης, ζήτησε να δοθούν εξηγήσεις από την ίδια, σχετικά με το θέμα του ταμειακού ελλείματος της Επιχείρησης, που έχει εντοπίσει ορκωτός λογιστής και ξεπερνά το ποσό των 90.000 ευρώ.

Ο κ. Αθανασόπουλος με το που έθεσε το ζήτημα ο κ. Δουρούμης έσπευσε να λάβει το λόγο, απαντώντας αυτός αντί της κας Παναγοπούλου, και σχεδόν εγκάλεσε (!) τον Δημοτικό Σύμβουλο, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις!

Συγκεκριμένα, Ο κ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι δεν είναι εισαγγελέας, προκειμένου να ζητά εξηγήσεις, και προσέθεσε χαρακτηριστικά ότι «αυτά θα τα αναλάβει η υπηρεσία».

Μάλιστα, η παρέμβαση του κ. Αθανασόπουλου και η διαχείριση του θέματος από την πλευρά του, οδήγησε την σχετική συζήτηση σε άδοξο τέλος, καθώς η κα Παναγοπούλου, η οποία παρευρέθηκε μετά από καιρό σε Δημοτικό Συμβούλιο δεν έλαβε καν τον λόγο για να απαντήσει.

Το παρασκήνιο

Βεβαίως, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα της πολιτικής σκηνής της Μεσσηνίας, αντιλαμβάνονται ότι η δυσκολία του κ. Αθανασόπουλου, σε σχέση με την κα Παναγοπούλου, δεν έχει να κάνει τόσο με την ίδια, αλλά με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος έχει επιλέξει και έχει προσλάβει την κα Παναγοπούλου ως ειδική συνεργάτιδά του στον τομέα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Οργάνωσης, Διαφάνειας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κ. Αθανασόπουλος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, και ως εκ τούτου θα ήταν αφελές να περιμένει κανείς ότι θα αφήσει να εξελιχθεί μια διαδικασία στο Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία υπήρχε κίνδυνος να δημιουργήσει δυσάρεστα πολιτικά ζητήματα στον κ. Νίκα.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση

Πάντως, ανεξάρτητα με όσα έλαβαν χώρα στο ΔΣ Μεσσήνης, το θέμα του ταμειακού ελλείματος της ΚΕΑΔΗΜ αναμένεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα, καθώς θα υπάρξουν σχετικές εξελίξεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ