Αντιδράσεις στη Χώρα για την καθυστέρηση της αναβάθμισης του Μουσείου

/

Σοβαρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Χώρας έχουν προκαλέσει οι σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου της κτιριακής αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου της Χώρας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Χώρας σημειώνεται:

Η πρόσφατη απόρριψη για δεύτερη φορά του έργου κτηριακή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, για να γεμίσει φόβους την τοπική μας κοινωνία, ότι ίσως στην ουσία να μην υπάρχει πρόθεση να γίνει το έργο.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας, παρόλη τη σπουδαιότητά του εδώ και χρόνια απαξιώνεται, υποβαθμίζετε, η επισκεψιμότητά του μειώνεται συνεχώς και μάλιστα σε μια περίοδο που αυξάνεται γενικότερα η τουριστική κίνηση στην περιοχή μας.

Ως Κοινοτικό Συμβούλιο, αποφασίσαμε ομόφωνα να αποκαταστήσουμε με κάθε τρόπο την πρωτοφανή αδικία που συμβαίνει στον τόπο μας με απαράδεκτες ολιγωρίες και προχειρότητες.

Ξεκινάμε τον δικό μας αγώνα με μια συγκέντρωση-διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο του Μουσείου την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 στις 10:30 πμ. Καλούμε όλους τους συμπολίτες και συνδημότες μας να είναι εκεί, για να δείξουμε την θέληση και αποφασιστικότητά μας, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η κτηριακή αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του μουσείου.

Προσκαλούμε επίσης τους βουλευτές του νομού, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μεσσηνίας, τον Δήμαρχο και τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου μας, να τοποθετηθούν ενώπιον των συμπολιτών μας, να δικαιολογήσουν τις απορρίψεις της μελέτης και να δεσμευτούν για την οριστική επίλυση του ζητήματος.

Ως Κοινοτικό Συμβούλιο, δρομολογούμε παράλληλα συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού προκειμένου να της εκθέσουμε τις απόψεις μας ώστε να έχουμε και την επίσημη άποψη του Υπουργείου για το εν λόγω ζήτημα.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κίνημα Αλλαγής: Στη Μεσσηνία αναμένεται να βρεθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νοσοκομείο Καλαμάτας: 16 ασθενείς με κορονοϊό – 2 νέες εισαγωγές

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Δεν μπορούν να γίνουν νονοί τα ομόφυλα ζευγάρια – «Ανοιχτό» το ενδεχόμενο αυστηρότερων μέτρων – Τι είπε για τους βουλευτές Μεσσηνίας

Στο ζήτημα της δυνατότητας συμμετοχής ομόφυλων ζευγαριών στο Μυστήριο της Βάπτισης αναφέρθηκε ο κ. Χρυσόστομος, κατά