Καλαμάτα: Επιτέλους παρέμβαση στον δρόμο – καρμανιόλα του ΟΑΕΔ

Με μεγάλη καθυστέρηση ο δήμος Καλαμάτας και η περιφέρεια Πελοποννήσου αποφάσισαν – επιτέλους – να παρέμβουν στον δρόμο του ΟΑΕΔ, στον οποίο έχουν σημειωθεί δεκάδες τροχαία, έχουν χάσει τη ζωή τους άνθρωποι και αποτελεί «φόβο και τρόμο» οδηγούς και πεζούς.

Περίπου 4 χρόνια, από το τραγικό τροχαίο, που στοίχησε τη ζωή σε μια 23χρονη σπουδάστρια των σχολών του ΟΑΕΔ, χρειάστηκαν ο δήμος Καλαμάτας και η περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να αποφασίσουν να πράξουν τα αυτονόητα και να τοποθετήσουν φανάρι στον δρόμο που έχουν γίνει δεκάδες τροχαία.

Ήταν 2017 όταν σπουδαστές των σχολών του ΟΑΕΔ ζητούσαν να ληφθούν μέτρα στον δρόμο του ΟΑΕΔ

Συγκεκριμένα, ο δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε σήμερα ότι «ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες προκειμένου να μπορέσει να τοποθετηθεί φωτεινός σηματοδότης για πεζούς (πεζοφάναρο) στη διάβαση πεζών στο ύψος του ΟΑΕΔ-ΚΕΤΕΚ στο Ασπρόχωμα.

Στη μελέτη που συντάχθηκε για λογαριασμό του Δήμου, προβλέπεται να κατασκευαστεί νησίδα, η οποία θα περιλαμβάνει τους υφιστάμενους στύλους φωτισμού και τον ιστό του σηματοδότη. Επίσης προβλέπεται να γίνει η κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση.

Επειδή το έργο θα πραγματοποιηθεί σε οδό αρμοδιότητας της Περιφέρειας, υπάρχει επικοινωνία – συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, για την υλοποίησή του».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνεχίζεται η διάθεση των self-tests – Σε Αχαΐα και Αττική η διάθεση από τα σούπερ μάρκετ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άφωνη η κοινή γνώμη: Ο άνδρας της σκότωσε την Καρολάιν!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ