Nευρική κρίση στη Νέα Δημοκρατία από τα τερτίπια του Περικλή Μαντά

Το άγχος του κ. Μαντά να διασώσει την πολιτική του καριέρα και τα επικοινωνιακά τερτίπια, στα οποία έχει καταφύγει, προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλής Μαντάς, ευρισκόμενος σε δεινή πολιτική θέση, καθώς η εκλογή του στις επόμενες εκλογές είναι επισφαλής, έχει επιδοθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε έναν επικοινωνιακό αγώνα δρόμου, προκειμένου να βρεθεί στον «αφρό» της δημοσιότητας.

Ενδεικτικό είναι το δελτίου τύπου που εξέδωσε την Παρασκευή, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, καθώς «ανακοίνωσε» στις 18 Ιουνίου όσα είχε γνωστοποιήσει ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ, Παναγιώτης Παπαγεωργίου, στις 4 Ιουνίου, για το σοβαρό και κρίσιμο ζήτημα για την αγροτική οικονομία του Νομού, αυτό της αναδιάρθρωσης των συκεώνων.

«Με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου» σημειώνει ο κ. Μαντάς «παίρνει οριστικά το δρόμο της υλοποίησης ένα διαχρονικό αίτημα των παραγωγών σύκου της Μεσσηνίας, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας, που εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μειωμένη απόδοση των συκεώνων λόγω της φυσικής τους γήρανσης. Η αναλογία της ενίσχυσης στην οποία προσανατολίζεται το υπουργείο φθάνει το επίπεδο του 80% ενίσχυση – 20% συμμετοχή του παραγωγού και οι τελικές λεπτομέρειες του προγράμματος αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα το επόμενο διάστημα».

Προς επίρρωση της παραδοξότητας της ανακοίνωσης Μαντά αντιγράφουμε και παραθέτουμε το ρεπορτάζ του messiniapress, σε σχέση με όσα είχε γνωστοποιήσει ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ, για το ίδιο θέμα, πριν από δύο εβδομάδες.

«Ο κ. Παπαγεωργίου γνωστοποίησε ότι εντάχθηκαν 147.000.000 ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης, για την αναδιάρθρωση δενδρωειδών καλλιεργειών και ότι στην παραπάνω αναδιάρθρωση συμπεριλαμβάνεται και η καλλιέργεια του αποξηραμένου σύκου. Ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ επίσης υπογράμμισε «το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης θα είναι από τα πρώτα που θα υλοποιηθεί», ενώ υπήρξε δέσμευση ότι «η αναδιάρθρωση του αποξηραμένου σύκου είναι πρώτη προτεραιότητα, λόγω της δυναμικής του προϊόντος και της εμπεριστατωμένης μελέτης που έχει κατατεθεί από τη ΣΥΚΙΚΗ» Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου η έναρξη του προγράμματος αναμένεται ακόμα και εντός του 2021, ενώ το ποσοστό ενίσχυσης θα φτάνει το 80%, αντί του 30%, που είναι το γενικό ποσοστό στήριξης για τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Γαλάζια» δυσαρέσκεια στο Νομό

Μπορεί να εικάζει κανείς ότι το παραπάνω γεγονός το μόνο που δείχνει είναι ότι ένας βουλευτής έχει υποκύψει στην ευκολία του «τίποτα» και του «φαίνεσθαι» και να δικαιολογεί τον κ. Μαντά, δεδομένου ότι είναι εντελώς ανθρώπινο κάποιος που βλέπει το πολιτικό του τέλος να έρχεται να κάνει τα πάντα, προκειμένου να διασώσει την πολιτική του καριέρα, ωστόσο, ο βουλευτής έχει χάσει από καιρό την κατανόηση των φίλων και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό.

Γεγονότα όπως το πιο πάνω, τα οποία εκθέτουν τη ΝΔ, αλλά και μια σειρά ζητημάτων, στα οποία εμπλέκεται ο κ. Μαντάς, προκαλούν ήδη σφοδρές αντιδράσεις και αναταραχή στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Οι προστριβές του με το μπλοκ Σαμαρά και η αγωνία του να ενταχθεί στο μπλοκ Μητσοτάκη, οι ασάφειες στους χειρισμούς του, σχετικά με το ζήτημα της ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας, η απουσία του από σημαντικά γεγονότα της Μεσσηνίας (βλέπε σχεδιασμός για το φυσικό αέριο), η προσκόλλησή του στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον οποίο ολόκληρη η ΝΔ θεωρεί πολιτικό πρόβλημα, αλλά και η άρνησή του να ξεκαθαρίσει δημόσια το ζήτημα των χρεών του προς το δημόσιο, την ώρα που ως βουλευτής έχει δικαστικές εμπλοκές, είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που, σε συνδυασμό με τις παλαιοκομματικές τακτικές του κ. Μαντά, δημιουργούν εύλογη και έντονη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Σχόλιο: Έχει ανάγκη τέτοιους βουλευτές ο Μητσοτάκης;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ