Γερονικολός: Απαιτούμε η Χώρα να έχει το ρόλο που της αρμόζει στην ανάπτυξη της περιοχής

/

Τη Χώρα επισκέφθηκε την Κυριακή ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός – Βαλτζής.

Ο κ. Γερονικολός – Βαλτζής συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής για το ζήτημα της κτιριακής αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού του Αρχαιολογικού Μουσείου της Χώρας, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Γερονικολός – Βαλτζής σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα σημειώνει:

«Δυστυχώς, έχουμε φτάσει στο 2021 και ακόμα στη Μεσσηνία συζητούμε τα αυτονόητα.

Η αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Χώρας θα έπρεπε να έχει επιλυθεί πολλά χρόνια πριν, καθώς φιλοξενεί σημαντικά και συνάμα μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία συνδέονται με τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο του Εγκλιανού και το Ανάκτορο του Νέστορα.

Δυστυχώς, τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και αυτή της Νέας Δημοκρατίας δεν φρόντισαν και δεν έχουν φροντίσει αντίστοιχα, προκειμένου τα αυτονόητα να γίνουν πράξη.

Αντί να συζητούμε για το πως οι αρχαιολογικοί θησαυροί της Χώρας θα αξιοποιηθούν, για το πως θα αποτελέσουν αναπτυξιακά εργαλεία για την περιοχή, για το πως θα συνδεθούν με την τουριστική και αγροτική ανάπτυξη της περιοχής, είμαστε αναγκασμένοι να συζητούμε για την απουσία των αναγκαίων υποδομών.

Η περίπτωση της Χώρας αποτελεί μια χαμένη ευκαιρία για τον τόπο μας και οι ευθύνες βαραίνουν το πολιτικό προσωπικό του Νομού μας διαχρονικά.

Πλέον, το ζητούμενο είναι να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες, προκειμένου το Αρχαιολογικό Μουσείο να μετατραπεί σε έναν σύγχρονο θεματοφύλακα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ωστόσο, δεν πρέπει να μείνουμε εκεί.

Άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσει η κουβέντα για τη συνολική αναβάθμιση του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής, καθώς και της προβολής του.

Επίσης, θα πρέπει επιτέλους να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα του οδικού άξονα που θα συνδέσει τη Χώρα με τον αρχαιολογικό χώρο του Εγκλιανού, αλλά και με το παραλιακό μέτωπο του δήμου Πύλου – Νέστορος.

Επιπλέον, προκειμένου η αναβάθμιση των υποδομών να μετατραπεί σε αληθινό αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή, θα πρέπει να ξεκινήσει ο σχεδιασμός, ώστε οι παραγωγικές δυνάμεις της Χώρας, κυρίως οι νέες γενιές, να γίνουν συμμέτοχοι στο αύριο του τόπου τους.

Συντασσόμαστε με το δίκαιο αίτημα των κατοίκων και του Κοινοτικού Συμβουλίου της Χώρας.

Ζητούμε να λήξει τώρα το ζήτημα της κτιριακής αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Απαιτούμε η Χώρα να έχει το ρόλο που της αρμόζει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Αρωγός στο αίτημα της κοινωνίας της Χώρας για το Αρχαιολογικό Μουσείο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εβδομάδα «κόλαση» για τη Μεσσηνία – Πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Τρεις παλιοί γνώριμοι συναντήθηκαν και «τα είπαν» στη Ζάτουνα της Αρκαδίας: Χαμόγελα ανάμεσα σε Πέτρο Τατούλη – Γιώργο Παπανδρέου και Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Τρεις παλιοί γνώριμοι, τους οποίους ενώνουν κοινές πολιτικές διαδρομές, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν στη Ζάτουνα