Η Μεσσηνία «ξύπνησε» και ζητά απαντήσεις για το φυσικό αέριο

Ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, στον τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επιστολή Γερονικολού σε Φώφη Γεννηματά και τους δημάρχους της Μεσσηνίας.

Μπορεί να άργησε, ωστόσο, όπως φαίνεται τις τελευταίες μέρες, η Μεσσηνία «ξυπνάει» από το λήθαργο που είχε περιέλθει, σχετικά με το ζήτημα του φυσικού αερίου.

Από τον Μάρτιο το messiniapress είχε εντοπίσει τον υπαρκτό κίνδυνο η Μεσσηνία να είναι θεατής των εξελίξεων, που σχετίζονται με το φυσικό αέριο

Έτσι, μετά τους Αντώνη Σαμαρά και Μίλτο Χρυσομάλλη, οι οποίοι παρακολουθούν στενά το ζήτημα, το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, ο οποίος πρόσφατα αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα, στο «χορό» μπαίνουν και άλλοι πολιτικοί παράγοντες του Νομού, οι οποίοι ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις για το φυσικό αέριο στη Μεσσηνία.

Ερώτηση Χαρίτση

Συγκεκριμένα, σήμερα ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα. Ο κ. Χαρίτσης ζητά να ενημερωθεί για το εάν «είναι σε ισχύ ο προγραμματισμός της ΔΕΔΑ για τις έξι πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου», για το «σε ποιες πόλεις και με ποια χρέωση προγραμματίζεται η ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου μέχρι το 2023», για το «πώς θα διασφαλιστεί το κοινωνικό και οικονομικό όφελος για την περιοχή από την αξιοποίηση των πόρων του ΠΕΠ» και για το «ποιες δεσμεύσεις θα αναλάβει ο ιδιώτης μέτοχος που θα προκύψει στην ΔΕΠΑ Υποδομών για την ανάπτυξη δικτύων σε ενεργειακά αποκλεισμένες περιοχές της χώρας και ειδικά της Πελοποννήσου».

Επιστολή Γερονικολού σε Γεννηματά και δημάρχους

Την ίδια στιγμή και ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός, ανέλαβε και αυτός πρωτοβουλία, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το ζήτημα του φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γερονικολός απέστειλε επιστολή προς την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αλλά και προς τους δημάρχους της Μεσσηνίας ζητώντας να αναληφθούν πρωτοβουλίες, προκειμένου να απαντηθούν κρίσιμα ζητήματα.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες αλληλοσυγκρουόμενων πληροφοριών, σε σχέση με το ζήτημα της έλευσης του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο.

Πλέον, είναι σαφές περισσότερο από ποτέ ότι τα θεσμικά όργανα που εκφράζουν το Νομό θα πρέπει να αναζητήσουν επίσημες απαντήσεις.

Καλούμε την αυτοδιοίκηση να αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες, ώστε να δοθούν επίσημες απαντήσεις για τον σχεδιασμό που υπάρχει για τη Μεσσηνία, αλλά και να συγκροτηθεί ένα συλλογικό μέτωπο διεκδικήσεων.

Θεωρώ ότι η Μεσσηνία δεν μπορεί να αδρανεί έναντι τέτοιων κομβικών ζητημάτων, που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου μας, που αφορούν το αύριο της περιοχής μας.

Η Μεσσηνία πρέπει να δηλώσει παρούσα, η Μεσσηνία οφείλει να διεκδικήσει συντεταγμένα όσα της αναλογούν», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΚΙΝΑΛ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ