«Καυτά» ερωτήματα σε Ξυγκώρο για την κάρτα υγείας του Επιμελητηρίου

//

Ο Επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γιώργος Γκούμας, «στρίμωξε» τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλη Ξυγκώρο. Τα ερωτήματα, οι απαντήσεις, οι φωτογραφίες και ο Μεσσήνιος πολιτικός.

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση της κάρτας υγείας, την οποία παρουσίασε πρόσφατα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Χθες, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου, ο κ. Γκούμας έθεσε σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Πρόεδρο, τα οποία από την πρώτη στιγμή απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκούμας ρώτησε αν έχει ενημερωθεί η Διοικούσα Επιτροπή ή το Διοικητικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο ζήτημα, εάν έχει ληφθεί απόφαση για το εν λόγω ζήτημα από το Διοικητικό Συμβούλιο, εάν έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση. Επίσης, ζήτησε ενημέρωση για τους όρους της σύμβασης μεταξύ του Επιμελητηρίου και των ιδιωτικών κέντρων υγείας, στοιχεία για το εάν υπάρχει επιβάρυνση για το Επιμελητήριο, τους επιχειρηματίες ή τους εργαζόμενους από τη συγκεκριμένη συμφωνία, ενώ έθεσε ζητήματα που σχετίζονται και με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τέλος, ο κ. Γκούμας ζήτησε εξηγήσεις και για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεν προχώρησε σε ανοιχτή διαδικασία, κατά την οποία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν και επιχειρηματίες που είναι μέλη του Επιμελητηρίου και δραστηριοποιούνται στις υπηρεσίες υγείας.

Η απάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου

Παρότι τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Γκούμας είναι ιδιαιτέρως κρίσιμα, ο κ. Ξυγκώρος αρνήθηκε να απαντήσει στην ουσία τους. Ο κ. Πρόεδρος αρκέστηκε σε γενικολογίες και εξαντλήθηκε στην περιγραφή των δυνατοτήτων που έχουν τα ιδιωτικά κέντρα υγείας, με τα οποία επέλεξε να συνεργαστεί.

Οι φωτογραφίες και ο πολιτικός

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός των ερωτημάτων, αίσθηση προκάλεσαν και όσα υποστήριξε ο κ. Γκούμας για το παρασκήνιο της συγκεκριμένης υπόθεσης, καθώς υποστήριξε ότι υπάρχουν φωτογραφίες, στις οποίες φαίνεται ο κ. Ξυγκώρος, εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες στο ζήτημα της κάρτας υγείας και ένας Μεσσήνιος πολιτικός της πρώτης γραμμής να γλεντούν σε οικία ιδιώτη στην Τριφυλία.

Οι ισχυρισμοί του κ. Γκούμα για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαροί και είναι κρίσιμο να απαντηθούν.

Πλέον, ο κ. Ξυγκώρος έχει την ευθύνη να απαντήσει αν λίγες μέρες πριν τις ανακοινώσεις για την κάρτα υγείας γλεντούσε με εμπλεκόμενους επιχειρηματίες και τη συμμετοχή πολιτικού από τη Μεσσηνία.

Διάβασε και αυτό: Απαντήσεις για τη διαφήμιση

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επιμελητήριο: Απαντήσεις για τη διαφήμιση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

2 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία – 375 σε ολόκληρη τη Χώρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Ρεκόρ διακινηθέντων επιβατών από το εξωτερικό – Θεαματική άνοδος των ιδιωτικών πτήσεων – Αύξηση και στην κίνηση του εσωτερικού [αναλυτικά στοιχεία για το 2022]

Τα στοιχεία που σχετίζονται με την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτα την τουριστική περίοδο του