Απαντήσεις για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καλείται να δώσει το υπ. Υγείας

30 Ιουνίου 2021

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, με θέμα την αναγκαιότητα άμεσης λύσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, κατέθεσε η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Μαρία Απατζίδη.

Στην ερώτηση σημειώνεται:

«Όπως ενημερωνόμαστε από Δελτίο Τύπου του «Σωματείου Εργαζόμενων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας», η λειτουργία του Νοσοκομείου, για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται επισφαλής, πολυεπίπεδα. Ένα Νοσοκομείο, δηλαδή, το οποίο εξυπηρετεί 50.000 μόνιμους κατοίκους και χιλιάδες παραθεριστές το καλοκαίρι στην περιοχή της Τριφυλίας, καταρρέει.

Πιο συγκεκριμένα:

Τις περισσότερες ημέρες το μήνα, το Νοσοκομείο είναι ακάλυπτο από βασικές ειδικότητες Ιατρών. Για παράδειγμα, προσελήφθη ένας Ακτινολόγος, ο οποίος μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να καλύψει τοπικές ανάγκες, με αποτέλεσμα να μείνει μόνο ένας, ο οποίος καλύπτει νόμιμα οκτώ ημέρες το μήνα, χωρίς να είναι αδύνατη η διάγνωση σε έκτακτο περιστατικό.

Υπάρχουν δύο Παιδίατροι, οι οποίοι μετακινούνται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Μάλιστα, στην Παιδιατρική Κλινική, δε νοσηλεύονται παιδιά και λειτουργεί μόνο το τακτικό εξωτερικό ιατρείο, με αποτέλεσμα να εφημερεύουν οκτώ ημέρες το μήνα με εφημερίες ετοιμότητας ή έως τις εννέα το βράδυ.

Υφίσταται μόνο ένας Αναισθησιολόγος, ο οποίος καλύπτει δέκα ημέρες το μήνα το Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα τις υπόλοιπες είκοσι ημέρες, να είναι ακάλυπτο. Εάν, λοιπόν, χρειασθεί διασωλήνωση τις ημέρες που δεν υπάρχει ακτινολόγος, δεν υφίσταται κάλυψη για έκτακτο χειρουργείο.

Επειδή δεν καλύπτεται το Νοσοκομείο από Αναισθησιολόγους και Παιδιάτρους, έπαψαν να γίνονται και φυσιολογικοί τοκετοί, παρότι υπάρχει Γυναικολόγος.

Επειδή οι Παθολόγοι είναι μόνο δύο και το Νοσοκομείο είναι ακάλυπτο δέκα ημέρες το μήνα, οι νοσηλευόμενοι παρακολουθούνται από ειδικευόμενο Παθολόγο και τα ΤΕΠ καλύπτονται από Αγροτικούς Ιατρούς.

Η Μονάδα τεχνητού Νεφρού έμεινε με ένα γιατρό και λειτουργεί τρεις ημέρες την εβδομάδα. Μάλιστα, είκοσι πέντε νεφροπαθείς συμπολίτες μας, περιμένουν στην λίστα αναμονής να εξυπηρετηθούν.

Υπάρχει μόνο ένας Καρδιολόγος, συνεπώς το Νοσοκομείο είναι ακάλυπτο, είκοσι μέρες το μήνα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά.

Οι Επικουρικοί εργαζόμενοι είναι πολλούς μήνες απλήρωτοι, δημιουργώντας έτσι μια κατάσταση δυσλειτουργική.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παρατεθέντα στοιχεία, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Τι απαντάτε στη δημόσια ανακοίνωση του «Σωματείου Εργαζόμενων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας»;

Θα προβείτε με άμεσο τρόπο, στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που παρατίθενται;».

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Νέες αιτήσεις για Δημοτικό Παντοπωλείο και Δημοτικό Συσσίτιο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς: Στην κατηγορία 3 για αύριο η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Ερώτηση Χαρίτση προς τους υπουργούς Οικονομίας και Περιβάλλοντος για το «κυβερνητικό αλαλούμ με τις επιδοτήσεις στο ρεύμα»

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατέθεσαν ο πρόεδρος και η γραμματέας της ΚΟ της Νέας Αριστεράς,

Σφοδρή επίθεση Χαρίτση στην κυβέρνηση για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας – Για «τριτοκοσμική κατάσταση» μιλάει ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς

Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, κατέθεσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης

Δείτε επίσης