Ξεγύμνωσαν Επιμελητήριο και Ένωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

//

Αποκαλυπτικό το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ξεμπρόστιασε Ξυγκώρο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας για το θέμα της σταφίδας. Αμήχανος ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Σφοδρή επίθεση Νίκα στην Ένωση Μεσσηνίας για το ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας.

Σε κόλαφο για το Επιμελητήριο και την Ένωση Μεσσηνίας εξελίχθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου της Παρασκευής, στο οποίο συζητήθηκαν αγροτικά ζητήματα.

Σταφίδα και Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Στο Συμβούλιο συζητήθηκε το ζήτημα της σταφίδας και το θέμα που σχετίζεται με την απόσυρση ποσοτήτων του προϊόντος, οι οποίες έχουν μείνει αδιάθετες.

Επί του συγκεκριμένου ζητήματος τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, αλλά και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας και του Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Παναγιώτης Πιτσάκης, οι οποίοι και αποκάλυψαν ότι «άλλα λέει εδώ και άλλα εκεί» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος!

Συγκεκριμένα, κ. Μαρλαφέκας σημείωσε ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το οποίο δημόσια εμφανίζεται να είναι υπέρ της απόσυρσης του προϊόντος, συμφωνεί με τις θέσεις του Επιμελητηρίου Αχαΐας, το οποίο είναι εναντίον της απόσυρσης! «Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας όταν είδε τα νούμερα συντάχθηκε μαζί μας» είπε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του ο κ. Μαρλαφέκας, προκαλώντας έκπληξη.

Η αναφορά του κ. Μαρλαφέκα προκάλεσε εύλογη αμηχανία στον κ. Πιτσάκη, ο οποίος στην αρχή της τοποθέτησής του σημείωσε ότι «το Επιμελητήριο Μεσσηνίας έχει στείλει επιστολή προς το Υπουργείο και έχει ταχθεί υπέρ της απόσυρσης των αποθεμάτων»!

Άγρια επίθεση Νίκα στην Ένωση Μεσσηνίας

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν ξεγυμνώθηκε μόνο το Επιμελητήριο, αλλά και η Ένωση Μεσσηνίας, καθώς ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του για το ζήτημα της σταφίδας μίλησε και για το ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας.

Είπε ο κ. Νίκας:

«Μη μου λέτε για το ΠΟΠ. Το έχουμε κουβεντιάσει και είσαστε έτοιμοι να επιρρίψετε ευθύνες στην Περιφέρεια. Αλήθεια; Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του ΠΟΠ; Ποιος έχασε το ΠΟΠ; Πότε χάθηκε το ΠΟΠ; Επί ποιας κυβερνήσεως; Ποιος ιδιοκτήτης το έχασε; Ποιος διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη; Αυτός δεν πρέπει να παλέψει; Θέλετε να πούμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του ΠΟΠ; Αυτόν εμείς θα τον στηρίζουμε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά ας ξυπνήσει ο ιδιοκτήτης, από το να περιφέρεται και να πολιτεύεται και να υποστηρίζεται έμμεσα από εδώ και από εκεί. Το ΠΟΠ έχει ιδιοκτήτη. Ο ιδιοκτήτης δεν είναι ούτε ο δήμος, ούτε η περιφέρεια, ούτε η κυβέρνηση. Είναι συγκεκριμένος και πρέπει να χαράξει συγκεκριμένη πολιτική».

Ο κ. Πάζιος (αριστερά), υπάλληλος της Ένωσης Μεσσηνίας και ο κ. Ξυγκώρος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, σε πρόσφατη κοινή τους έξοδο. Πλέον, μετά τα σημερινά «αποκαλυπτήρια» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μάλλον δεν είναι το ίδιο χαρούμενοι…

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κορονοϊός: Κανένα νέο κρούσμα στη Μεσσηνία – 771 νέες μολύνσεις στη Χώρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με τον Λαγό ζήτησε να μείνει ο Παππάς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ