Καλαμάτα: Αντιδράσεις και αυστηρό μήνυμα για το αντιπλημμυρικό των 79.000.000 ευρώ

/

Σοβαρές αντιδράσεις προκάλεσε η διαρροή στοιχείων της μελέτης που αφορά το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας στον τύπο (εφημερίδα Ελευθερία).

Σύσσωμες οι αντιπολιτεύσεις, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι γνωστοποιήθηκαν σημεία της μελέτης πριν αυτά κοινοποιηθούν και συζητηθούν από τους αιρετούς του δήμου Καλαμάτας.

Ο Βασίλης Κοσόπουλος μίλησε ευθέως για εμπαιγμό του υπουργείου Υποδομών και τόνισε ότι ο δήμος Καλαμάτας οδηγείται προ τετελεσμένων γεγονότων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κατά την τοποθέτησή του και ο Βασίλης Τζαμουράνης, ο οποίος εξέφρασε τον φόβο ότι ο δήμος Καλαμάτας θα βρεθεί προ ειλημμένων αποφάσεων.

Τη δυσαρέσκειά τους επίσης εξέφρασαν η Μαρία Οικονομάκου, αλλά και ο Μανώλης Μάκαρης, οι οποίοι τόνισαν ότι είναι αδιανόητο να μαθαίνουν τις εξελίξεις που αφορούν το έργο από τον τύπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επικεφαλής των παρατάξεων, εκτός από τη δυσαρέσκεια τους για το υπουργείο υποδομών, έθεσαν και ζήτημα ευθύνης της δημοτικής αρχής, η οποία έχει υποσχεθεί ότι τα θέματα που αφορούν το συγκεκριμένο έργο θα τεθούν σε ευρύ διάλογο πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Η απάντηση της δημοτικής αρχής

Από την πλευρά της δημοτικής αρχικά στο ζήτημα αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος έργων, Νίκος Μπασακίδης, ο οποίος τόνισε ότι ο δήμος Καλαμάτας δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, υπογραμμίζοντας ότι η τελευταία συνάντηση για το έργο έχει πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2020.

Αυστηρό μήνυμα Βασιλόπουλου

Στη συνέχεια στο θέμα αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος επανέλαβε ότι υπάρχει δέσμευση να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το έργο πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Ο κ. Βασιλόπουλος, προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο, φρόντισε να στείλει μήνυμα σε όσους επιχειρούν να θέσουν την πόλη της Καλαμάτας προ τετελεσμένων γεγονότων, ιδίως στο κομμάτι που αφορά τις παρεμβάσεις στον ποταμό Νέδοντα. «Δεν διαπραγματευόμαστε το θέμα του ποταμού Νέδοντα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος, απαντώντας στις πληροφορίες που μιλούν για γκρέμισμα του σκεπαστού τμήματος του Νέδοντα στο ύψος του παλιού δημαρχείου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μέχρι το 2023 στον Παναθηναϊκό ο Νέντοβιτς

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αρχαία Υπαπαντής: 182.000 ευρώ από το δήμο Καλαμάτας για το ανασκαφικό έργο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ