Δήμος Μεσσήνης: Ψήφισμα για τη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών

Στήριξη των παραγωγών σταφίδας ζητά με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεσσήνης.

Στο ψήφισμα σημειώνεται:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ύστερα από την διαπίστωση ότι η αγορά της κορινθιακής σταφίδας, εξαιτίας της πανδημίας, έχει μεγάλες αδιάθετες ποσότητες και βρίσκεται αντιμέτωπη με μια συσσώρευση πλεονασμάτων της προηγούμενης εσοδείας.

Το γεγονός αυτό ενόψει και της νέας παραγωγής στο τέλος του καλοκαιριού, αναμένεται να οδηγήσει τις τιμές σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα και τους παραγωγούς σε συνθήκες που τους είναι σχεδόν αδύνατο οικονομικά να διαχειριστούν, με εφιαλτικές επιπτώσεις για την καλλιέργεια σε ένα από τα σημαντικότερα τοπικά προϊόντα. Μια εξέλιξη που θα πλήξει σε σημαντικό βαθμό και την τοπική οικονομία.

Προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυτό η στήριξη των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική.

Αιτείται την στήριξη του προϊόντος και των σταφιδοπαραγωγών με χρήση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού μέσου από Εθνικούς και συγχρηματοδοτούμενους πόρους .Ταυτόχρονα ζητάμε να εξεταστεί το ενδεχόμενο της εφαρμογής αντίστοιχου μέτρου με αυτό που εφαρμόστηκε στον οινοποιητικό τομέα, δηλαδή της απόσυρσης των πλεονασματικών αποθεμάτων ώστε να σταθεροποιηθεί η αγορά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ