Ξεκίνησε το έργο που θα αλλάξει την εικόνα της πλατείας της Υπαπαντής (φωτογραφίες)

/

Ξεκίνησε το έργο «Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας Γ’ φάση (πλατεία Υπαπαντής)».

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τη νοτιοδυτική πλευρά της πλατείας, στην περίμετρο της περιοχής ανάπλασης έχει τοποθετηθεί εργοταξιακή περίφραξη και οικίσκος, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία της καθαίρεσης των υφιστάμενων δαπεδοστρώσεων του νοτιοδυτικού τμήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο εκτελείται ανά τμήματα, προκειμένου να επιτευχθεί η δυνατόν λιγότερη όχληση σε περιοίκους, καθώς και στη λειτουργία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Υπαπαντής.

Για τις εργασίες ενημερώθηκε σε επιτόπια αυτοψία ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ανάδοχο, οι εργασίες (που έχουν ως προθεσμία εκτέλεσης 300 ημερολογιακές ημέρες) αναμένεται να κυλήσουν δίχως προβλήματα.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με το έργο της ανάπλασης αναμένεται να ξεκινήσει και το ανασκαφικό έργο στην περιοχή, προκειμένου να αποκαλυφθούν τα αρχαία κατάλοιπα της Καλαμάτας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μείωση των προσφυγικών ροών κατά 63% στο α’ εξάμηνο του 2021 σε σχέση με το 2020

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πάνω από 16.000.000 ευρώ στα ταμεία του δήμου Καλαμάτας – Αύξηση σε σχέση με το 2020

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Βασίλης Τζαμουράνης: Κάλεσμα για «δημιουργική σύνθεση» και «συστράτευση» απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος»

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Καλαμάτας ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης,