Σε Κάστρο και κεντρική πλατεία συνεχίζεται το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

18 Ιουλίου 2021

Με 4 παραστάσεις συνεχίζεται σήμερα το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Οι δύο θα πραγματοποιηθούν στο Κάστρο της Καλαμάτας (19:30 και 22:00) και οι υπόλοιπες στην κεντρική πλατεία της πόλης (21:00).

Η ταυτότητα των παραστάσεων:

Το DEN.TRO είναι ένα εσωτερικό ταξίδι στον ναό του σώματος. Μια αναζήτηση του εαυτού. Φως, σκιά, συνειδητότητα και ασυνείδητο. Η συνάντηση και ο αποχωρισμός στον χώρο και τον χρόνο της δημιουργίας. Είμαστε σκλάβοι των γονιδίων μας ή ελεύθεροι να αλλάξουμε; 

Η Maria Fonseca [Μαρία Φονσέκα] προτείνει το σώμα ως ζωντανό γλυπτό, ως φλέβα επικοινωνίας, ως αποθήκη αναμνήσεων και συναισθημάτων, που διαμορφώνονται από τις εμπειρίες της ζωής. Στην προσπάθειά της αυτή βυθίζεται στη σκέψη δύο μεγάλων φιλοσόφων, του Carl Jung και του Alan Watts, αναζητώντας μία ή περισσότερες καταστάσεις παρουσίας και προοπτικής. Το DEN.TRO είναι μια διερεύνηση εσωτερικών καταστάσεων, που συνδυάζει σωματικότητα και φαντασία και προσεγγίζει θέματα σχετικά με το μέλλον του σώματός μας, ως σπιτιού μας, και το μέλλον του πλανήτη μας. 

«Δεν πρόκειται για ένα σόλο έργο για εμένα αλλά για τον κόσμο και τον Άλλο, που είμαι εγώ. Μου αρέσει να αισθάνομαι σαν ένας άδειος καμβάς, ικανή να ενσωματώσω την ελευθερία της έκφρασης και να ενωθώ με άλλους καλλιτέχνες που επιδιώκουν να υπερβούν τα όριά τους».

Κολλημένοι μεταξύ εικονικότητας και πραγματικότητας, πρέπει να επικοινωνήσουμε πιο αποτελεσματικά. Μπορώ να σας το εξηγήσω, αν μου αφιερώσετε λίγα λεπτά. Θέλω απλά… Nαι; Mε ακούτε; Ανοίξτε το μικρόφωνο. Ανοίξτε το μικρόφωνο. Αυτό που θέλω να πω είναι, ξέρετε, ότι θα μπορούσαμε… Μπορείτε να επαναλάβετε;… Γίνετε πιο σαφής…  

Η περφόρμανς You Wonder What I See των Ελένη Ρόμπερτς και Solal Mariotte [Σολάλ Μαριότ] αφηγείται την εμπειρία δύο αδελφών, που ταξιδεύουν στη φαντασία κατά τη διάρκεια ενός techno party. Έχοντας συνέλθει από την εμπειρία που έζησαν, προσπαθούν να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα από το όνειρο.

Το BLKDOG του Botis Seva [Μπότις Σίβα] είναι ένα ποιητικό όσο και καθηλωτικό σχόλιο για τον καλλιτέχνη, ο οποίος, καθώς μεγαλώνει, πασχίζει να παραμείνει παιδί αλλά και για τον αγώνα των νέων να επιβιώσουν σ’ έναν κόσμο που δεν είναι χτισμένος γι’ αυτούς. Ένα μείγμα χιπ χοπ και παιγνιώδους κίνησης, που καταρρίπτει τα στερεοτυπικά είδη χορού, το BLKDOG εξερευνά την αγωνία του αδάμαστου καλλιτέχνη, καθώς πασχίζει να κρατηθεί νέος. Με ερμηνευτές την εκρηκτική ομάδα Far From The Norm, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και μουσική του Torben Lars Sylvest, μακροχρόνιου συνεργάτη του Seva, το BLKDOG αναζητά μηχανισμούς προσαρμογής και δράσης στο κυνήγι της αποδοχής. Το έργο τιμήθηκε με το βραβείο Olivier καλύτερης νέας χορευτικής παράστασης το 2019.

Πληροφορίες για τις παραστάσεις εδώ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γερμανία-πλημμύρες: «Θα μείνουμε στο πλευρό σας» διαβεβαίωσε η Μέρκελ τους πληγέντες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κούρτιτς: «Έχω μια σπουδαία πρόκληση μπροστά μου»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δείτε επίσης