«Πάρτι» μικροπρέπειας από Μητσοτάκη και Νίκα στο έργο του Τατούλη

//

Διθύραμβοι Μητσοτάκη για το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Ως …πονεμένος δήμαρχος εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Νίκας. Δεν βρήκαν ούτε μια λέξη να πουν για την προηγούμενη περιφερειακή αρχή που οραματίστηκε, σχεδίασε και έτρεξε το συγκεκριμένο έργο.

Ότι προήλθε από …θαύμα προσπάθησαν να πείσουν ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τμήμα του έργου στην Αρκαδία το απόγευμα της Δευτέρας, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης αρμόδιο για Θέματα Ιδιωτικών Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, συνομίλησε για την πορεία του με εργαζόμενους και ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργο Περιστέρη και τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Γιώργο Αγραφιώτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης το μόνο που βρήκε να πει για το παρελθόν του έργου ήταν η φράση «ας αφήσουμε το τι έγινε στο παρελθόν», ενώ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος ως δήμαρχος Καλαμάτας άφησε κληρονομιά στην πόλη μια χωματερή στον Ταΰγετο, εμφανίστηκε ως βασανισμένος αυτοδιοικητικός!

Η Δήλωση Μητσοτάκη:

Με μεγάλη χαρά βλέπω ότι ένα πολύ πονεμένο έργο επιτέλους υλοποιείται, εναρμονισμένο με τον περιφερειακό σχεδιασμό, χρησιμοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία, φιλική προς το περιβάλλον.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις εκκρεμότητες του παρελθόντος: και την Περιφέρεια αλλά και ειδικά τον Νίκο Παπαθανάση ο οποίος έδωσε μεγάλο αγώνα για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε και τη χρηματοδότηση. Και να πούμε βέβαια ότι αυτές οι μονάδες αντιμετωπίζουν και πιστεύω ότι θα λύσουμε οριστικά πια το ζήτημα των απορριμμάτων της Πελοποννήσου για να μπορέσουμε πια να μπούμε και στη νέα φάση η οποία θα συμπεριλαμβάνει περισσότερη πρόληψη, περισσότερη επαναχρησιμοποίηση, περισσότερη ανακύκλωση -φυσικά- στην πηγή αλλά είναι δεδομένο ότι πάντα θα υπάρχει ένα μέρος του υπολείμματος το οποίο πρέπει να το διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επιμένω ιδιαίτερα και στο κομμάτι της ενεργειακής αξιοποίησης του βιοαερίου το οποίο παράγεται και το οποίο θέλω να θυμίσω ότι έχει μεγάλες ενεργειακές δυνατότητες. Και βέβαια την αξιοποίηση του δευτερογενούς καυσίμου το οποίο παράγεται πια σε αυτές τις μονάδες στα πλαίσια μιας γενικότερης λογικής κυκλικής οικονομίας.

Η Δήλωση Νίκα:

Κύριε Πρόεδρε, όπως ξέρετε ήμουν και 12-13 χρόνια Δήμαρχος στην πόλη της Καλαμάτας. Τράβηξα πάρα πολλά, μπορώ να γράψω ένα βιβλίο ολόκληρο. Η Περιφέρειά μας έχει βασανιστεί τα τελευταία 20 χρόνια από αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Ντρεπόμαστε ειλικρινά, στις πόλεις και στα χωριά μας. Και είμαι υπερήφανος, είμαι πολύ ευχαριστημένος, ότι δίνεται μία λύση, έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία και με την εταιρεία -και το λέω δημόσια αυτό- και προωθούμε ένα έργο το οποίο θα δώσει μία ώθηση αναπτυξιακή στην Περιφέρειά μας χωρίς προηγούμενο.

Ήταν το μεγάλο πρόβλημα των Δημάρχων. Είναι εδώ πολλοί από αυτούς. Ήταν το βάσανό τους κυριολεκτικά. Και ότι μέσα στη χρονιά θα αρχίσουμε να παίρνουμε απορρίμματα, αυτό είναι εξόχως σημαντικό.

Θέλω επίσης να πω ότι χωρίς τις δικές σας πρωτοβουλίες, σε νομοθετικό επίπεδο, που μας έλυσαν πάρα πολλά προβλήματα, θα εξακολουθούσαμε να είμαστε στο σημείο μηδέν. Έτσι, λοιπόν, τελειώνουμε με αυτό το μεγάλο θέμα για να δούμε τα άλλα μεγάλα ζητήματα της Περιφέρειάς μας, που έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και να πάει ακόμα πιο μπροστά.
Και εγώ ευχαριστώ όλους και τους συνεργάτες μου και τους Δημάρχους.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συναγερμός στην Καλαμάτα: Αυξημένο ιικό φορτίο στον βιολογικό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυξάνονται τα κρούσματα που αφορούν στο στέλεχος Delta

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Πελοπόννησος 2030: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Οι αναφορές στα ζητήματα της Μεσσηνίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε το μεσημέρι στην παρουσίαση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της