21.000 ευρώ από τον Παναγιώτη Νίκα για την τηλεοπτική κάλυψη της περιοδείας Μητσοτάκη!

Συνεχίζεται ο σάλος που έχει προκληθεί από την απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, να διαθέσει 21.000 ευρώ για την επίσκεψη Μητσοτάκη σε Μεσσηνία και Αρκαδία.

Το δημοσίευμα της Αυγής

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα της Αυγής σημειώνεται: Σάλο προκάλεσε η απόφαση της Περιφέρεια Πελοποννήσου να διαθέσει 21.043,87 ευρώ για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις συναντήσεις και ομιλίες, θέμα που ανέδειξε το avgi.gr. Ωστόσο, το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι το κονδύλι αφορά την τηλεοπτική κάλυψη της περιοδείας Μητσοτάκη που γίνεται με απευθείας ανάθεση σε ιδιώτες, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δικαιούται κάλυψη από την ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, ο γαλάζιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με αποφάσεις του εγκρίνει δύο απευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 20.367 ευρώ για «παροχή υπηρεσιών της ηχητικής κάλυψης, προβολικών καλύψεων, ηλεκτρολογικής εγκατάστασης» και για «τηλεοπτική παραγωγή – βιντεοσκόπηση και ζωντανή μετάδοση» της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού.

Οι 7.967 ευρώ δίνονται μεταξύ άλλων για projector, led wall εξωτερικού χώρου, γεννήτρια (δανεική από την ΕΡΤ) και για επτά τεχνικούς διαφόρων ειδικοτήτων. Οι 12.400 ευρώ πάνε σε τηλεοπτικό βαν, UP link για δορυφορική ζωντανή μετάδοση, live streaming, τηλεοπτικά φώτα και φωτογραφίες εκδήλωσης.

Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποφάσισε να διαθέσει σε ιδιώτες 20.367 ευρώ για την προβολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ο πρωθυπουργός δικαιούται κάλυψη από την ΕΡΤ; Τι έχει να πει άραγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την απόφαση του εκλεκτού της ΝΔ;

Οι αποφάσεις του Παναγιώτη Νίκα (1, 2)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ