«Ανεμβολίαστοι και νέοι στην πλειοψηφία οι ασθενείς με Covid στο Νοσοκομείο Καλαμάτας»

Την έντονη ανησυχία της για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή, εξέφρασε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας.

Η κα Αλειφέρη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η πλειοψηφία ανάμεσα στους 16 ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική “Covid19” αυτή τη στιγμή, είναι ανεμβολίαστοι πολίτες και κάτω των 35 ετών. Εξέφρασε δε, το φόβο, ότι θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση νοσηλειών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς τα κρούσματα στο νομό ακολουθούν αυξητική τάση.

Παράλληλα, η διοικήτρια του Νοσοκομείου έκανε γνωστό, ότι καθώς η ΜΕΘ «covid» του Νοσοκομείου είναι κενή για μεγάλο χρονικό διάστημα, με απόφαση της 6ης ΥΠΕ, τέθηκε σε αναστολή η λειτουργία της και εφόσον κάποιος ασθενής χρειαστεί μονάδα εντατικής θεραπείας, θα διακομισθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα.

Κλείνοντας, απεύθυνε κάλεσμα εμβολιασμού σε όλους τους πολίτες του νομού, προτάσσοντας τα οφέλη και την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια, αποδεδειγμένα απέναντι στον ιό, ενώ σημείωσε ότι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, το ποσοστό εμβολιασμού στους ιατρούς έχει φτάσει το 85% , περίπου το 55% σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό ενώ εξαιρετικά χαμηλό παραμένει το ποσοστό (γύρω στο 28%) στους λοιπούς εργαζομένους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Πηγή:ertnews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ