«Χρίσμα» Μητσοτάκη σε Νέζη: «Μεσσηνίαρχης» ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Μεσσηνία «έχρισε» τον σύμβουλό του …Μεσσηνιάρχη, αποσαφηνίζοντας ότι αυτός θα είναι ο εκφραστής του ίδιου και του μητσοτακικού μπλοκ στον Νομό. Σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Ως «χρίσμα» μεταφράστηκε στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η παρουσία του Θανάση Νέζη στο πλευρό του Πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στη Μεσσηνία, καθώς ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε αυτή.

Ο κ. Νέζης, ο οποίος κατάγεται από τη Μεσσηνία, ανήκει στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς βρίσκεται στο πλευρό του από τότε που ο Πρωθυπουργός ενεπλάκη στην πολιτική.

Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού παράλληλα διατηρεί δεσμούς με τον τόπο καταγωγής του, ενώ από τότε που ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ ο Κ. Μητσοτάκης ήταν εκείνος που ανέλαβε το δύσκολο έργο να συγκροτήσει το μπλοκ Μητσοτάκη στη Μεσσηνία.

Έκτοτε, το όνομα του κ. Νέζη έκτοτε έχει πρωταγωνιστήσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, δεδομένου ότι ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού αποτελούσε τον άνθρωπο που μιλούσε εξ ονόματος του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Νέζης έχει εμπλακεί στα ζητήματα που αφορούσαν την κατάρτιση του βουλευτικού ψηφοδελτίου στο Νομό, είχε ενεργή συμμετοχή στις επιλογές της ΝΔ στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ από το 2019 και μετά είναι ο άνθρωπος που ανοίγει την πόρτα του Μαξίμου στους παράγοντες του Νομού, που αναζητούν επαφή με το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Οι τριβές

Ωστόσο, η εμπλοκή του κ. Νέζη στα της Μεσσηνίας έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στο Νομό, κυρίως στο κομμάτι της ΝΔ που συμπορεύεται με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη.

Το μπλοκ Σαμαρά στη Μεσσηνία αντιμετωπίζει με μεγάλη καχυποψία την δραστηριότητα του κ. Νέζη, καθώς χρεώνει στον σύμβουλο του Πρωθυπουργού τα χτυπήματα που έχει δεχθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο πρώην Πρωθυπουργός.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στα συγκεκριμένα ζητήματα (βλέπε δηλώσεις του στο messiniapress), ωστόσο, η επιφυλακτικότητα συνεχίζει να υπάρχει.

Πλέον, μετά την εμφάνιση …Μεσσηνιάρχη, στο πλευρό του Πρωθυπουργού, η γκρίνια στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερη.

Μάλιστα, στελέχη της ΝΔ, τα οποία γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης, σημειώνουν ότι το άτυπο χρίσμα Μητσοτάκη στον κ. Νέζη δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων, καθώς ένας μη αιρετός με τις ευλογίες του Πρωθυπουργού, εμφανίζεται να έχει ισχυρό λόγο σε ζητήματα που αφορούν το Νομό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ