Νευρική κρίση στον Παναγιώτη Νίκα προκάλεσαν οι συναντήσεις Μητσοτάκη στην Αρκαδία

//

Η συνεύρεση του Πρωθυπουργού με τον CEO της EDIL, της εταιρείας που έχει αναλάβει την ανάπτυξη φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο, έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην πλευρά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Μπορεί ο Παναγιώτης Νίκας να επιχείρησε να βγει ενισχυμένος από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο, τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο, ωστόσο, η πραγματική εικόνα είναι εντελώς διαφορετική.

Συγκεκριμένα, στην πλευρά του κ. Νίκα επικρατεί μεγάλος εκνευρισμός, καθώς ο Πρωθυπουργός, στη μοναδική εκτός προγράμματος συνάντησή του είδε, μεταξύ άλλων, έναν επιχειρηματία με τον οποίο ο κ. Περιφερειάρχης βρίσκεται σε αντιπαράθεση.

Ο λόγος για τον CEO της EDIL, Μιχάλη Λαμπρόπουλο, η εταιρεία του οποίου τρέχει τη διαδικασία του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο, καθώς έχει ήδη λάβει άδεια για Κόρινθο, Τρίπολη και Μεγαλόπολη, ενώ έχει εκφράσει και το ενδιαφέρον του και για την Καλαμάτα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νίκας, παρότι η εν λόγω επιχείρηση έχει την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης, έχει στραφεί εναντίον της, ζητώντας το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο να φτάσει μέσω της ΔΕΔΑ.

Ενδεικτικό της κόντρας που υπάρχει είναι το γεγονός ότι κατά την πρόσφατη παρουσίαση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας στην Τρίπολη, ενώ παρευρέθηκε η μισή κυβέρνηση, βουλευτές της ΝΔ από την Πελοπόννησο και χαιρέτησε ο Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Νίκας επέλεξε να μην παρευρεθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκνευρισμός του κ. Νίκα για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Λαμπρόπουλο είναι ακόμα μεγαλύτερος, δεδομένου ότι παρών ήταν και υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, με τον οποίο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι σε ανοιχτή σύγκρουση.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Χάιδω Παναγιωτοπούλου και ο Μητσοτάκης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θανάσης Βασιλόπουλος: «Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε τον πρωτογενή τομέα»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ευρείες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Καλαμάτας για την υλοποίηση αναπλάσεων – Οι περιοχές που θα γίνουν παρεμβάσεις [αναλυτικοί χάρτες]

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μεγάλης έκτασης και διάρκειας καλείται να υιοθετήσει ο δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να υλοποιηθεί το