Παγκόσμιο Juniors Motorsport: Όλα έτοιμα στην πίστα της Μεγαλόπολης

31 Ιουλίου 2021

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μέσω των social media, ολοκληρώθηκαν τα δοκιμαστικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Juniors Motorsport στην πίστα της Μεγαλόπολης, και πλέον όλα είναι πανέτοιμα για την αυριανή (1/8) διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του υφυπουργού Αθλητισμού: 

«Στα δοκιμαστικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Junior Motocross 2021, με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, Θανάση Χριστογιαννόπουλο, για τους σπουδαίους αγώνες αύριο, στην πίστα της Μεγαλόπολης.

Περισσότερες από 110 οι συμμετοχές νεαρών αθλητριών και αθλητών (17 εξ αυτών από την Ελλάδα), σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες (10-12 ετών με ΜΧ65, 12-14 ετών με ΜΧ85, 14-17 ετών με ΜΧ125 ετών) από 23 χώρες!

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior ΜΧ διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι σε έναν μόνο αγώνα, σαν νεανική μοτοΟλυμπιάδα και εκτός του διαγωνισμού των αθλητών σε ατομικό επίπεδο, αγωνίζονται και τα κράτη των αθλητών/τριών, μέσω των οργανωμένων νεανικών Εθνικών ομάδων τους.

Σημαντικότατη η διοργάνωση, στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας της χώρας μας, όχι μόνο διότι προσφέρει πλούσιο θέαμα, αλλά και επειδή φιλοξενεί εκατοντάδες ξένους, αναβάτες, τεχνικούς, επιτελείς και ομάδες, συμβάλλοντας έτσι στην προβολή της Ελλάδας και της τοπικής οικονομίας.

Κι ακόμα περισσότερο, επειδή αφορά νέους αναβάτες και συμβάλλει στην ιδιαίτερη σημασία που δίνουμε στην οδική ασφάλεια, η οποία συνδέεται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Μάλιστα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Junior Motocross 2021, θα δρομολογηθεί η άμεση αναβάθμιση της πίστας στη Μεγαλόπολη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ΔΕΗ, ώστε να καταστεί σύγχρονη και λειτουργική όπως αρμόζει στο να εδραιωθεί ως ελληνικός και διεθνής πόλος Motocross.

Μπράβο στα σωματεία “Άρης Πεντέλης” και “ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης”, που διοργανώνουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross 2021, σε συνεργασία με την Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΑΜΟΤΟΕ), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μεγαλόπολης, της ΔΕΗ και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Και πρωτίστως, μπράβο στους δεκάδες εθελοντές, που υπ’ αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, με τον καύσωνα, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και συμβάλλουν καταλυτικά στην επιτυχία της διοργάνωσης».

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: 52 πτήσεις από 9 χώρες της Ευρώπης έως τις 14 Αυγούστου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κορονοϊός: Μια εισαγωγή και τρία εξιτήρια το τελευταίο 24ωρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δείτε επίσης