Σύγκρουση Αναστασόπουλου – Νίκα με φόντο τον ανασχηματισμό στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Τη αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας έχουν προκαλέσει οι σκέψεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου να προχωρήσει σε αντικατάστασή του. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» το μήνυμα της πλευράς Αναστασόπουλου σε Νίκα. Όλο το παρασκήνιο.

Σφοδρή αντιπαράθεση, μεταξύ του Στάθη Αναστασόπουλου και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, έχει προκαλέσει η πρόθεση του δεύτερου να προχωρήσει σε αλλαγές στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Οι πληροφορίες, που αναφέρουν ότι ο κ. Νίκας σκέπτεται την αντικατάσταση του κ. Αναστασόπουλου, έχουν κυκλοφορήσει αρκετές μέρες τώρα και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο εσωτερικό της παράταξης του Περιφερειάρχη, υποστηρίζουν ότι αυτές έχουν ήδη φτάσει στα αυτιά του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.

Το μήνυμα Αναστασόπουλου

Το ερώτημα που έμενε να απαντηθεί είναι αν η πλευρά του Αντιπεριφερειάρχη είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί τα σχέδια του κ. Νίκα ή αν θα αντιδρούσε και θα έθετε βέτο.

Το ερώτημα αυτό, μετά το σχετικό δημοσίευμα του messiniapress, το οποίο αποκάλυψε το παρασκήνιο που σχετίζεται με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, απαντήθηκε σε μεγάλο βαθμό, καθώς φαίνεται ότι τις προηγούμενες ώρες λειτούργησαν τα αντανακλαστικά της πλευράς Αναστασόπουλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress, μετά τη δημοσιοποίηση του ζητήματος ο κ. Αναστασόπουλος αντέδρασε έντονα και διεμήνυσε ευθέως στον κ. Νίκα ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την παύση του από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Μάλιστα, άνθρωποι που γνωρίζουν το παρασκήνιο υποστηρίζουν ότι υπήρξε σχετική επικοινωνία των δύο ανδρών, η οποία ήταν εξαιρετικά έντονη. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» φέρεται να διεμήνυσε με ένταση στον κ. Νίκα η πλευρά του κ. Αναστασόπουλου

Οι χειρισμοί Νίκα

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι χειρισμοί που θα κάνει ο κ. Νίκας, ο οποίος για πρώτη φορά στην πολιτική του καριέρα βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν ισχυρό πολιτικό παίκτη στο εσωτερικό της παράταξής του.

Οι δρόμοι που έχει να διαλέξει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πλέον είναι απολύτως οριοθετημένοι: Ή θα επιμείνει στην αλλαγή του κ. Αναστασόπουλου, αναλαμβάνοντας το ρίσκο μια σφοδρής σύγκρουσης ή θα συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας θα έχει ως κεφαλή ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο δεν είναι διατεθειμένο να μετατραπεί σε πολιτικό υπηρέτη του.

Ο πρώτος δρόμος, αυτός της σύγκρουσης, εμπεριέχει εξαιρετικά μεγάλο ρίσκο, καθώς ο κ. Νίκας έτσι θα ανοίξει μια μεγάλη πληγή στο εσωτερικό της παράταξής του στη Μεσσηνία, μια περιοχή εξαιρετικά κρίσιμη για τον ίδιο. Επίσης, μια πιθανή σύγκρουση του κ. Νίκα με τον κ. Αναστασόπουλο θα έρθει να προστεθεί στα πολλά ανοιχτά μέτωπα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με ισχυρούς παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που θα επιβαρύνει περαιτέρω το αρνητικό κλίμα για τον ίδιο.

Ο δεύτερο δρόμος, αυτός του συμβιβασμού, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική ψυχοσύνθεση του κ. Νίκα, ο οποίος δεν μπορεί να διανοηθεί καν ότι υπάρχουν στελέχη της παράταξής του που έχουν το σθένος να συγκρουστούν μαζί του. Τέτοια ζητήματα ο κ. Νίκας δεν τα έχει αντιμετωπίσει ποτέ, καθώς κατά τη διάρκεια των 13 ετών που ήταν δήμαρχος Καλαμάτας μόνο που κοιτούσε τους συνεργάτες του κυριαρχούσε ο τρόμος, ενώ διαχρονικά οι ευνοημένοι και οι κάτοχοι των σημαντικών θέσεων στο δήμο ήταν μόνο εκείνοι που όταν ο κ. Νίκας …έβηχε σήκωναν …πυρετό.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ στη Νίσυρο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έρχονται τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απάντηση Πτωχού στους «επικριτές» του: Κάθε μέρα, κάθε ώρα, δουλεύουμε συστηματικά για να κάνουμε πραγματικότητα το σχέδιό μας

Απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η περιφερειακή αρχή δεν έχει σηματοδοτήσει τη δυναμική αλλαγή που υποσχέθηκε, αποτελούν αναφορές του Δημήτρη Πτωχού, σχετικά

Εγκρίθηκε η νέα μελέτη για την ολοκλήρωση της ανάπλασης στην οδό Αναγνωσταρά: Τι προβλέπει για πεζοδρόμια και θέσεις στάθμευσης – Οι «όροι» της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας

Εγκρίθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, η μελέτη του έργου με τίτλο: «Ολοκλήρωση Ανάπλασης οδού Αναγνωσταρά», με συνολικό προϋπολογισμό 950.000. 

Παραπλανητικές σελίδες και προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την εξαπάτηση των πολιτών: Νέο περιστατικό με στόχο τον δήμαρχο Καλαμάτας

Παραπλανητικός λογαριασμός, στον οποίο γίνεται χρήση στοιχείων και αναρτήσεων του επίσημου λογαριασμού του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, εμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα. Σε

Δείτε επίσης