Σύγκρουση Αναστασόπουλου – Νίκα με φόντο τον ανασχηματισμό στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Τη αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας έχουν προκαλέσει οι σκέψεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου να προχωρήσει σε αντικατάστασή του. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» το μήνυμα της πλευράς Αναστασόπουλου σε Νίκα. Όλο το παρασκήνιο.

Σφοδρή αντιπαράθεση, μεταξύ του Στάθη Αναστασόπουλου και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, έχει προκαλέσει η πρόθεση του δεύτερου να προχωρήσει σε αλλαγές στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Οι πληροφορίες, που αναφέρουν ότι ο κ. Νίκας σκέπτεται την αντικατάσταση του κ. Αναστασόπουλου, έχουν κυκλοφορήσει αρκετές μέρες τώρα και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο εσωτερικό της παράταξης του Περιφερειάρχη, υποστηρίζουν ότι αυτές έχουν ήδη φτάσει στα αυτιά του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.

Το μήνυμα Αναστασόπουλου

Το ερώτημα που έμενε να απαντηθεί είναι αν η πλευρά του Αντιπεριφερειάρχη είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί τα σχέδια του κ. Νίκα ή αν θα αντιδρούσε και θα έθετε βέτο.

Το ερώτημα αυτό, μετά το σχετικό δημοσίευμα του messiniapress, το οποίο αποκάλυψε το παρασκήνιο που σχετίζεται με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, απαντήθηκε σε μεγάλο βαθμό, καθώς φαίνεται ότι τις προηγούμενες ώρες λειτούργησαν τα αντανακλαστικά της πλευράς Αναστασόπουλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress, μετά τη δημοσιοποίηση του ζητήματος ο κ. Αναστασόπουλος αντέδρασε έντονα και διεμήνυσε ευθέως στον κ. Νίκα ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την παύση του από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Μάλιστα, άνθρωποι που γνωρίζουν το παρασκήνιο υποστηρίζουν ότι υπήρξε σχετική επικοινωνία των δύο ανδρών, η οποία ήταν εξαιρετικά έντονη. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» φέρεται να διεμήνυσε με ένταση στον κ. Νίκα η πλευρά του κ. Αναστασόπουλου

Οι χειρισμοί Νίκα

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι χειρισμοί που θα κάνει ο κ. Νίκας, ο οποίος για πρώτη φορά στην πολιτική του καριέρα βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν ισχυρό πολιτικό παίκτη στο εσωτερικό της παράταξής του.

Οι δρόμοι που έχει να διαλέξει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πλέον είναι απολύτως οριοθετημένοι: Ή θα επιμείνει στην αλλαγή του κ. Αναστασόπουλου, αναλαμβάνοντας το ρίσκο μια σφοδρής σύγκρουσης ή θα συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας θα έχει ως κεφαλή ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο δεν είναι διατεθειμένο να μετατραπεί σε πολιτικό υπηρέτη του.

Ο πρώτος δρόμος, αυτός της σύγκρουσης, εμπεριέχει εξαιρετικά μεγάλο ρίσκο, καθώς ο κ. Νίκας έτσι θα ανοίξει μια μεγάλη πληγή στο εσωτερικό της παράταξής του στη Μεσσηνία, μια περιοχή εξαιρετικά κρίσιμη για τον ίδιο. Επίσης, μια πιθανή σύγκρουση του κ. Νίκα με τον κ. Αναστασόπουλο θα έρθει να προστεθεί στα πολλά ανοιχτά μέτωπα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με ισχυρούς παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που θα επιβαρύνει περαιτέρω το αρνητικό κλίμα για τον ίδιο.

Ο δεύτερο δρόμος, αυτός του συμβιβασμού, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική ψυχοσύνθεση του κ. Νίκα, ο οποίος δεν μπορεί να διανοηθεί καν ότι υπάρχουν στελέχη της παράταξής του που έχουν το σθένος να συγκρουστούν μαζί του. Τέτοια ζητήματα ο κ. Νίκας δεν τα έχει αντιμετωπίσει ποτέ, καθώς κατά τη διάρκεια των 13 ετών που ήταν δήμαρχος Καλαμάτας μόνο που κοιτούσε τους συνεργάτες του κυριαρχούσε ο τρόμος, ενώ διαχρονικά οι ευνοημένοι και οι κάτοχοι των σημαντικών θέσεων στο δήμο ήταν μόνο εκείνοι που όταν ο κ. Νίκας …έβηχε σήκωναν …πυρετό.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ στη Νίσυρο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έρχονται τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έργο 2.000.000 ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου Καλαμάτας: Έξυπνο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και έξυπνες διαβάσεις ανάμεσα στις δράσεις

Τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Καλαμάτας» υπέγραψε την Παρασκευή (19/7) ο Θανάσης Βασιλόπουλος με την

Κοινό αίτημα 4 παρατάξεων: Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την ακρίβεια ζητούν οι αντιπολιτεύσεις

Τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα: «Η ακρίβεια μάστιγα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου-προτάσεις και αντιμετώπιση», ζητούν οι

Δείτε επίσης