Με «άρωμα» Καλαμάτας το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο του Μίλτου Τέντογλου

/

Στην Καλαμάτα είχε πραγματοποιήσει το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου. Ο αθλητής προετοιμάστηκε στο Δημοτικό Στάδιο, συνοδευόμενος από τον προπονήτη του, Γιώργο Πομάσκι.

Η ανάρτηση του δημάρχου Καλαμάτας

Μάλιστα, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Μίλτο Τεντόγλου σημείωσε σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα:

Συγχαρητήρια στους Ολυμπιονίκες μας! Μετά το «χρυσό» παιδί της κωπηλασίας, Στέφανο Ντούσκο, δύο ακόμα σπουδαίες επιτυχίες σήμερα για τη χώρα μας με τον Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος να κατακτά το χρυσό μετάλλιο και τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους το χάλκινο.Μόνο υπερηφάνεια για τους αθλητές μας!Η χαρά μας διπλή, καθώς ο Μίλτος Τεντόγλου και η ομάδα του προπονητή των πρωταθλητών Γιώργου Πομάσκι είχε επιλέξει την Καλαμάτα για το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι δηλώσεις Πομάσκι στην Καλαμάτα για τις δύσκολες συνθήκες προετοιμασίας

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια παραμονής του Ολυμπιονίκη στην Καλαμάτα είχαν προκαλέσει αίσθηση οι δηλώσεις του προπονητή του, Γ. Πομάσκι, οι οποίες έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Μεσσηνίας του ΚΚΕ στις 20 Απριλίου.

Μάλιστα, οι δηλώσεις του προπονητή του χρυσού, πλέον, Ολυμπιονίκη σε εκείνη την εκδήλωση είχαν προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση και είχαν φιλοξενηθεί και σε κεντρικά ΜΜΕ.

Χαρακτηριστικά σημείωνε ο Ριζοσπάστης:

«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Γ. Πομάσκι για τις συνθήκες παραμονής που βιώνουν μέλη της Εθνικής ομάδας στίβου που προετοιμάζονται εδώ και 20 μέρες στην Καλαμάτα.

Όπως ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση για την προετοιμασία, μέχρι τώρα πληρώνουν από την τσέπη τους τα έξοδα ακόμα και για τη διατροφή τους – με ό,τι σημαίνει αυτό και για την ποιότητά της – ενώ η προετοιμασία ολοκληρώνεται και ακόμα δεν έχουν πάρει τα λεφτά για να πληρωθεί η διαμονή όλες αυτές τις μέρες…

Από την πλευρά του ο προπονητής των επιτυχιών στον στίβο Γ. Πομάσκι στάθηκε στα όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά προπονητές και αθλητές προκειμένου να επιτελέσουν έργο ή να φτάσουν σε μια διάκριση. Προβλήματα που όπως είπε έχουν να κάνουν με μια αλυσίδα ζητημάτων που παραμένουν άλυτα, η οποία ξεκινάει από την ανυπαρξία ή την κακή κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων, τις ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, την απουσία προγραμματισμού, ιατροφαρμακευτικής φροντίδας κ.λπ. Σχολιάζοντας γλαφυρά πλευρές των συνεπειών που έχει η άθληση επί πληρωμή, μίλησε για μια στρεβλή νοοτροπία ως αποτέλεσμα των όσων συμβαίνουν, η οποία «μετατρέπει τον προπονητή σε προπονητή με το φακελάκι» ή «σε ταλέντο όποιον έχει να δώσει τα 35 ευρώ για να αθληθεί».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεγάλη πτώση των εμβολιασμών στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυγενάκης – Νίκας προκαλούν με πλουσιοπάροχο τραπέζι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ