«Πράσινο» στο υδατοδρόμιο της Καλαμάτας – Οι προορισμοί και οι πτήσεις

Την περιβαλλοντική αδειοδότηση έλαβε ο δήμος Καλαμάτας για το υδατοδρόμιο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Η εκκρεμότητα, που αφορούσε τη άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων, πλέον έχει εξαλειφθεί και ο τεχνικός φάκελος του υδατοδρομίου κατατέθηκε πλήρως επικαιροποιημένος και σύμφωνος με το νέο νόμο στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία αδειοδότησής του.

Βάση του πλάνου που αφορά το έργο, το υδατοδρόμιο της Καλαμάτας προβλέπεται να περιλαμβάνει χερσαίες εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης επιβατών και αποσκευών συνολικής επιφανείας 120 τ.μ καθώς και πλωτές εγκαταστάσεις για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων.

Τα υδροπλάνα που θ’ αναλάβουν το πτητικό έργο είναι τα Viking Twin Otter Series 400, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν 19 επιβάτες το καθένα και ν’ αναπτύσσουν ταχύτητα έως 320 χιλιόμετρα την ώρα. Όσον αφορά στο πτητικό έργο, αυτό αναμένεται να αυξάνεται σταδιακά, ξεκινώντας από έως πέντε ζεύγη πτήσεων ημερησίως (άφιξη – αναχώρηση) στην έναρξη της δραστηριότητας (2022) και αγγίζοντας, σε βάθος πενταετίας, το μέγιστο, που θα είναι έως είκοσι ζεύγη πτήσεων (αφίξεις – αναχωρήσεις) ημερησίως. Στο υδατοδρόμιο αναμένεται ν’ απασχολούνται μέχρι πέντε άτομα.

Με την ολοκλήρωση της αδειοδότησης του υδατοδρομίου, η Hellenic Seaplanes θα εντάξει στο σχέδιο πτήσεων της δρομολόγια από την Καλαμάτα προς άλλους προορισμούς της Πελοποννήσου, όπου μεταξύ άλλων θα είναι και η διασύνδεση της Μεσσηνίας με την Αρκαδία και συγκεκριμένα  με τη Λίμνη Τάκα καθώς και η Ύδρα, οι Σπέτσες, τα Κύθηρα, η Μονεμβάσια, η Ελαφόνησος, κ.λπ. .

Σε σχετική αναφορά ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε:

«Ως Δήμος Καλαμάτας νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση, που επιτέλους ξεκινάει η υλοποίηση του υδατοδρομίου στην πόλη μας. Ενός σπουδαίου έργου που θα υλοποιηθεί καλύπτοντας τις ανάγκες του επιβατικού κοινού, λειτουργώντας παράλληλα και συμπληρωματικά με τα μέσα μεταφοράς. Είμαστε ικανοποιημένοι που μετά από μία μακρά περίοδο στασιμότητας, όπου με την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου δείχνει την ξεκάθαρη πολιτική βούληση να λυθούν τα προβλήματα που εκκρεμούσαν. Ευελπιστούμε σύντομα το έργο να ολοκληρωθεί και εντός του 2022 να πραγματοποιηθούν οι πρώτες πτήσεις με υδροπλάνο στην Καλαμάτα. Πλέον δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις.

Από σήμερα, η Καλαμάτα εντάσσεται στο εθνικό δίκτυο υδατοδρομίων, και σε μία νέα εποχή ανάπτυξης νέων τουριστικών προϊόντων, νέων μεταφορικών υπηρεσιών καθώς και νέων επιλογών για τους δημότες και επισκέπτες της Καλαμάτας…»

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, Νικόλας Χαραλάμπους τοποθετήθηκε σχετικά με την πορεία του υδατοδρομίου της Καλαμάτας:

«Οι συντονισμένες ενέργειες από όλες τις συμμετέχουσες πλευρές φέρουν αποτέλεσμα και η περίπτωση του υδατοδρομίου της Καλαμάτας το επιβεβαιώνει ξεκάθαρα. Η Καλαμάτα είναι μια πόλη με στρατηγική σημασία για τη Hellenic Seaplanes και το σχέδιο πτήσεων που θα χαραχθεί από και προς το υδατοδρόμιο της θα διασυνδέσει πολλές γειτονικές περιοχές, ενώ είναι 100% σίγουρο ότι η παρουσία του υδατοδρομίου θα ισχυροποιήσει την ήδη υπάρχουσα τουριστική δύναμη της Καλαμάτας, όντας προορισμός που μπορεί να υποστηρίξει  πολλά και διαφορετικά είδη τουρισμού».   

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο λιμάνι της Καλαμάτας κατέπλευσε το κρουαζιερόπλοιο «Viking Sea» με 411 επιβάτες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δάφνη: Προφυλακιστέος ο 39χρονος συζυγοκτόνος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απάντηση Πτωχού στους «επικριτές» του: Κάθε μέρα, κάθε ώρα, δουλεύουμε συστηματικά για να κάνουμε πραγματικότητα το σχέδιό μας

Απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η περιφερειακή αρχή δεν έχει σηματοδοτήσει τη δυναμική αλλαγή που υποσχέθηκε, αποτελούν αναφορές του Δημήτρη Πτωχού, σχετικά

Εγκρίθηκε η νέα μελέτη για την ολοκλήρωση της ανάπλασης στην οδό Αναγνωσταρά: Τι προβλέπει για πεζοδρόμια και θέσεις στάθμευσης – Οι «όροι» της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας

Εγκρίθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, η μελέτη του έργου με τίτλο: «Ολοκλήρωση Ανάπλασης οδού Αναγνωσταρά», με συνολικό προϋπολογισμό 950.000. 

Παραπλανητικές σελίδες και προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την εξαπάτηση των πολιτών: Νέο περιστατικό με στόχο τον δήμαρχο Καλαμάτας

Παραπλανητικός λογαριασμός, στον οποίο γίνεται χρήση στοιχείων και αναρτήσεων του επίσημου λογαριασμού του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, εμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα. Σε

Δείτε επίσης