Σε πύρινο κλοιό η Μεσσηνία: Δύσκολη νύχτα σε Μέλπεια – Βλαχόπουλο και Κορώνη – «Πνίγεται» η Καλαμάτα

4 Αυγούστου 2021

Σε συναγερμό ολόκληρη η Μεσσηνία. Ανεξέλεγκτες οι φλόγες στην Κάτω Μέλπεια του δήμου Οιχαλίας. Δύσκολο βράδυ και στο μέτωπο του Βλαχόπουλου. Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κορώνη. Μαύρο σύννεφο καπνού έχει σκεπάσει την Καλαμάτα.

Δύσκολη αναμένεται η και η σημερινή νύχτα στην Καλαμάτα, καθώς ο νομός δοκιμάζεται για τρίτη συνεχόμενη μέρα από τις πυρκαγιές.

Η αρχή έγινε από το Βασιλίτσι της Κορώνης, όπου η πυρκαγιά κατέκαψε σπίτια και καλλιέργειες. Το συγκεκριμένο μέτωπο την Τετάρτη παρουσίαζε καλύτερη εικόνα, σε σχέση με την Τρίτη και τη Δευτέρα. Ωστόσο, υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις διάσπαρτων εστιών, γεγονός που έχει θέσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε επιφυλακή.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Βλαχόπουλο, σήμερα αναζωπυρώθηκε και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετέχουν πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και απλοί πολίτες, οι οποίοι προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες. Το μέτωπο της πυρκαγιάς εξελίσσεται σε δύσβατο έδαφος, κάτι που δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης.

Το σοβαρότερο πρόβλημα σήμερα εντοπίζεται στην πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή της Κάτω Μέλπειας του δήμου Οιχαλίας. Η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις και συνεχίζει να κατακαίει την περιοχή. Μάλιστα η Πολιτική Προστασία έχει δώσει εντολή για εκκένωσεις οικισμών στην περιοχή, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για καμένα σπίτια, αλλά και απεγκλωβισμούς πολιτών. Η μάχη στο πύρινο μέτωπο της Κάτω Μέλπειας θα είναι ολονύκτια, καθώς το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά μεγάλο.

Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην Κάτω Μέλπεια ήταν το τεράστιο σύννεφο καπνού που από το απόγευμα της Τετάρτης έχει σκεπάσει την Καλαμάτα. Μάλιστα, όσο περνούν οι ώρες η ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με τον καύσωνα, γίνεται περισσότερο αποπνικτική.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εύβοια: Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προσπάθειες για να κρατηθεί η φωτιά μακριά από την Αρχαία Ολυμπία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

«Ναι» του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στην ίδρυση ιδιωτικής Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας – «Όχι» από την παράταξη του ΚΚΕ

Με τις θετικές ψήφους της συμπολίτευσης και της μείζονος μειοψηφίας το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε το σχέδιο, αναφορικά με την ίδρυση ιδιωτικής

Ιστορική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας: Καλείται να αποφασίσει επί της προτάσεως της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση ιδιωτικής πανεπιστημιακής σχολής

Να εγκρίνει τη διάθεση χώρου στο Ανατολικό Κέντρο, προκειμένου να ανεγερθεί το κτίριο που θα στεγάσει την ιδιωτική πανεπιστημιακή Σχολή Τουρισμού και

Ανακοινώνει τις αποφάσεις του για τους νέους αντιπεριφερειάρχες ο Δημήτρης Πτωχός – Στην Τρίπολη σήμερα οι Σύμβουλοι της παράταξης «Πελοπόννησος Μπροστά»

θέμα ωρών είναι πλέον η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των νέων αντιπεριφερειαρχών στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δείτε επίσης