Σε πύρινο κλοιό η Μεσσηνία: Δύσκολη νύχτα σε Μέλπεια – Βλαχόπουλο και Κορώνη – «Πνίγεται» η Καλαμάτα

Σε συναγερμό ολόκληρη η Μεσσηνία. Ανεξέλεγκτες οι φλόγες στην Κάτω Μέλπεια του δήμου Οιχαλίας. Δύσκολο βράδυ και στο μέτωπο του Βλαχόπουλου. Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κορώνη. Μαύρο σύννεφο καπνού έχει σκεπάσει την Καλαμάτα.

Δύσκολη αναμένεται η και η σημερινή νύχτα στην Καλαμάτα, καθώς ο νομός δοκιμάζεται για τρίτη συνεχόμενη μέρα από τις πυρκαγιές.

Η αρχή έγινε από το Βασιλίτσι της Κορώνης, όπου η πυρκαγιά κατέκαψε σπίτια και καλλιέργειες. Το συγκεκριμένο μέτωπο την Τετάρτη παρουσίαζε καλύτερη εικόνα, σε σχέση με την Τρίτη και τη Δευτέρα. Ωστόσο, υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις διάσπαρτων εστιών, γεγονός που έχει θέσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε επιφυλακή.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Βλαχόπουλο, σήμερα αναζωπυρώθηκε και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετέχουν πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και απλοί πολίτες, οι οποίοι προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες. Το μέτωπο της πυρκαγιάς εξελίσσεται σε δύσβατο έδαφος, κάτι που δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης.

Το σοβαρότερο πρόβλημα σήμερα εντοπίζεται στην πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή της Κάτω Μέλπειας του δήμου Οιχαλίας. Η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις και συνεχίζει να κατακαίει την περιοχή. Μάλιστα η Πολιτική Προστασία έχει δώσει εντολή για εκκένωσεις οικισμών στην περιοχή, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για καμένα σπίτια, αλλά και απεγκλωβισμούς πολιτών. Η μάχη στο πύρινο μέτωπο της Κάτω Μέλπειας θα είναι ολονύκτια, καθώς το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά μεγάλο.

Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην Κάτω Μέλπεια ήταν το τεράστιο σύννεφο καπνού που από το απόγευμα της Τετάρτης έχει σκεπάσει την Καλαμάτα. Μάλιστα, όσο περνούν οι ώρες η ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με τον καύσωνα, γίνεται περισσότερο αποπνικτική.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εύβοια: Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προσπάθειες για να κρατηθεί η φωτιά μακριά από την Αρχαία Ολυμπία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Καλαμάτα – Αυτοψία στο οικόπεδο της Αγίας Τριάδας και σύσκεψη εργασίας στον Δήμο

Την έναρξη των διαδικασιών, οι οποίες θα οδηγήσουν στην ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Καλαμάτα, σηματοδοτεί