Ανεξέλεγκτη παραμένει η πυρκαγιά σε Μέλπεια και Βλαχόπουλο – Επιφυλακή διαρκείας στην Κορώνη

5 Αυγούστου 2021

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Μέλπειας. Συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά στο Βλαχόπουλο. Παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κορώνη.

Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ώρες για τα πύρινα μέτωπα της Μεσσηνίας.

Στο μέτωπο της Μέλπειας η πυρκαγιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής δίνουν μάχη. Εκείνο που προβληματίζει είναι ότι υπάρχουν υπάρχουν πολλά ενεργά σημεία, καθώς το μέτωπο εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα.

Σε δελτίο τύπου της Πυροσβεστικής σημειώνεται:

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Μέλπεια του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Όσον αφορά στην πυρκαγιά στο Βλαχόπουλο παραμένει ανεξέλεγκτη, καθώς η φωτιά εξελίσσεται σε δύσβατα σημεία της περιοχής.

Τέλος, όσον αφορά στην Κορώνη η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων καραδοκεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξη και των τριών πυρκαγιών είναι η εξέλιξη του καιρού, κυρίως η ένταση των ανέμων, και ως εκ τούτου οι επόμενες ώρες και μέχρι το απόγευμα θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο «κόκκινο» Ζάκυνθος και Χανιά – Επιβάλλεται «μίνι» lockdown τύπου Μυκόνου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μικροπολιτική στις στάχτες: Η Μεσσηνία δοκιμάζεται και πολιτικοί του Νομού παριστάνουν τους …πατερούληδες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης