Νύχτα αγωνίας στη Μεσσηνία: Ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές σε Μέλπεια και Βλαχόπουλο – Δίπλα από σπίτια η φωτιά στην Άνθεια (φωτογραφίες)

5 Αυγούστου 2021

Μια ακόμα νύχτα αγωνίας θα ζήσει η Μεσσηνία, καθώς τα πύρινα μέτωπα, που κατακαίνε το Νομό, δεν λένε να υποχωρήσουν. Ανεξέλεγκτη παραμένει η πυρκαγιά στην άνω Μεσσηνία και το Βλαχόπουλο. Μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στην Άνθεια.

Πολλαπλά πύρινα μέτωπα καλείται να αντιμετωπίσει η Μεσσηνία τις επόμενες ώρες, καθώς οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες μέρες συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, ενώ προστίθενται και νέες εστίες, όπως η φωτιά στην Άνθεια.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή το αντιμετωπίζει η περιοχή της άνω Μεσσηνίας, καθώς η πυρκαγιά είναι ανεξέλεγκτη και εξελίσσεται σε μεγάλο μέτωπο. Ήδη έχουν εκκενωθεί οικισμοί και χωριά στην περιοχή, ενώ ήδη έχουν καεί σπίτια στον οικισμό Καρνάσι.

Διάβασε και αυτό: Πυρκαγιά στην άνω Μεσσηνία: 95 πυροσβέστες και 25 οχήματα επιχειρούν υποστηρίζει ο Νίκος Χαρδαλιάς

Διάβασε και αυτό: Ξέσπασμα της δημάρχου Οιχαλίας για τη φωτιά στην άνω Μεσσηνία: Μας άφησαν να καούμε

Διάβασε και αυτό: Συναγερμός στην άνω Μεσσηνία: Κάτοικοι εγκαταλείπουν τις οικίες τους – Καίγονται σπίτια!

Επίσης ανεξέλεγκτη και σε μεγάλο μέτωπο εξελίσσεται και η πυρκαγιά στο Βλαχόπουλο, η οποία όμως προς το παρόν δεν φαίνεται να απειλεί κατοικημένες περιοχές, όπως αυτή στην άνω Μεσσηνία.

Διάβασε και αυτό: Αγωνία και στο Βλαχόπουλο: Μάχη για να μην φτάσει η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στο χωριό

Τέλος, μεγάλη αγωνία υπάρχει και για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Άνθεια του δήμου Καλαμάτας.

Διάβασε και αυτό: Δήμαρχος Καλαμάτας για τη φωτιά στην Άνθεια: Η νύχτα αναμένεται δύσκολη (φωτογραφίες)

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά στην επιχείρηση συνεισφέρει και ο δήμος Καλαμάτας τόσο με προσωπικό όσο και με οχήματα και μηχανήματα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις που έκαναν στελέχη του δήμου Καλαμάτας αργά το βράδυ της Πέμπτης η πυρκαγιά έβαινε προς οριοθέτηση.

Ωστόσο, η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει ελαιώνες, ενώ βρέθηκε και μια ανάσα από σπίτια της περιοχής:

Διάβασε και αυτό: «Έγλειψε» τη γέφυρα της Τσακώνας η φωτιά – Στην Αρκαδία η πυρκαγιά της άνω Μεσσηνίας (φωτογραφίες)

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

38 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Μεσσηνία – 2.800 μολύνσεις σε ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αδυσώπητος ο καύσωνας: Καμίνι η Καλαμάτα από τις ακραίες θερμοκρασίες – Στους 45 βαθμούς ο υδράργυρος!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

«Ναι» του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στην ίδρυση ιδιωτικής Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας – «Όχι» από την παράταξη του ΚΚΕ

Με τις θετικές ψήφους της συμπολίτευσης και της μείζονος μειοψηφίας το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε το σχέδιο, αναφορικά με την ίδρυση ιδιωτικής

Ιστορική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας: Καλείται να αποφασίσει επί της προτάσεως της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση ιδιωτικής πανεπιστημιακής σχολής

Να εγκρίνει τη διάθεση χώρου στο Ανατολικό Κέντρο, προκειμένου να ανεγερθεί το κτίριο που θα στεγάσει την ιδιωτική πανεπιστημιακή Σχολή Τουρισμού και

Ανακοινώνει τις αποφάσεις του για τους νέους αντιπεριφερειάρχες ο Δημήτρης Πτωχός – Στην Τρίπολη σήμερα οι Σύμβουλοι της παράταξης «Πελοπόννησος Μπροστά»

θέμα ωρών είναι πλέον η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των νέων αντιπεριφερειαρχών στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δείτε επίσης