Ξέσπασμα της δημάρχου Οιχαλίας για τη φωτιά στην άνω Μεσσηνία: Μας άφησαν να καούμε

//

Άστραψε και βρόντηξε η δήμαρχος Οιχαλίας, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, μιλώντας για την πυρκαγιά στην άνω Μεσσηνία. «Μας αφησανε να καούμε» δήλωσε και μίλησε για ελάχιστες πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή. Για 1.500 ανθρώπους, που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, έκανε λόγο.

Σοβαρές καταγγελίες για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά στην άνω Μεσσηνία έκανε η δήμαρχος της περιοχής, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.

Διάβασε και αυτό: Πυρκαγιά στην άνω Μεσσηνία: 95 πυροσβέστες και 25 οχήματα επιχειρούν υποστηρίζει ο Νίκος Χαρδαλιάς

Συγκεκριμένα, η κα Γεωργακοπούλου τόνισε ότι στην περιοχή βρίσκονται μόνο 4 πυροσβεστικά οχήματα και τόνισε ότι αυτοί που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες είναι οι λιγοστοί πυροσβέστες, οι κάτοικοι της περιοχής και οι εθελοντές. Επιπλέον, η κα Γεωργακοπούλου τόνισε ότι η συνδρομή των εναέριων μέσων ήταν μηδαμινή και προσέθεσε χαρακτηριστικά τη φράση «μας αφήσανε να καούμε»!

Σημειώνεται ότι στην περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές εκκενώσεις οικισμών με την κα Γεωργακοπούλου να εκτιμά ότι εκτός οικιών τους βρίσκονται περίπου 1.500 άνθρωποι.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άνω Μεσσηνία: 95 πυροσβέστες και 25 οχήματα επιχειρούν υποστηρίζει ο Νίκος Χαρδαλιάς

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πολιτική Προστασία: Ακραίος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Μεσσηνία την Παρασκευή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον