Ένας αθλητής από τη Μεσσηνία σε τελικό Ολυμπιακών αγώνων – Ο Κ. Μουρίκης και η εθνική πόλο γράφουν ιστορία!

/

Στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων του τουρνουά πόλο η εθνική ομάδα. Νίκησε την πανίσχυρη Ουγγαρία για δεύτερη φορά με 9-6. Υπερηφάνεια για τους αθλητές της πιο επιτυχημένης ομάδας στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, που έχει στις τάξεις της έναν αθλητή από την Μεσσηνία.

Ξεκίνησε για το Τόκιο με ένα… όνειρο τρελό, θα επιστρέψει στην Αθήνα με ένα μετάλλιο, ίσως και το χρυσό. Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, η διαχρονικά πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, βρίσκεται στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά τη νίκη της με 9-6 επί της εννέα φορές «χρυσής» Ολυμπιονίκη Ουγγαρίας, στον ημιτελικό του τουρνουά. Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου, με «γρανιτένια» άμυνα και κορυφαίο τον Στέλιο Αργυρόπουλο, δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ και ξέφυγε στο τελευταίο οκτάλεπτο, φτάνοντας στον ιστορικό θρίαμβο.

Η επιτυχία είναι δεδομένη, αλλά η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Το πρωί της Κυριακής (8/8, 10:30), με αντίπαλο τη Σερβία ή την Ισπανία, η ελληνική ομάδα θα επιδιώξει να ανέβει στην κορυφή του Εβερεστ και δεν υπάρχει πλέον κανείς που να αμφισβητεί ότι μπορεί να το κάνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλος της ομάδας είναι ο Κώνσταντίνος Μουρίκης, ένας εξαιρετικά έμπειρος και σπουδαίος αθλητής, ο οποίος έχει αμέτρητες διακρίσεις στο ενεργητικό του, τόσο με την Εθνική όσο και με τον σύλλογό του, τον Ολυμπιακό.

Πρόκειται για έναν αθλητή, ο οποίος κατάγεται από τη Μεσσηνία και συγκεκριμένα από τη Χώρα του δήμου Πύλου – Νέστορος και προφανώς η συμμετοχή του σε έναν τελικό τιμά και τη Μεσσηνία. Παρότι δεν έχει μεγαλώσει στην περιοχή, καθώς γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, η σημερινή τεράστια διάκριση είναι αφορμή για να «γνωρίσει» ο Νομός μας ίσως τον σπουδαιότερο αθλητή που έχει «γεννήσει».

*Κεντρική φωτογραφία: Ο Κωνταντίνος Μουρίκης με τον αριθμό 9 στο σκουφάκι

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πέθανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η πυρκαγιά στην άνω Μεσσηνία «έκλεισε» τη γέφυρα της Τσακώνας – Οδηγίες στους οδηγούς από την Αστυνομία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ