Μια ακόμα νύχτα αγωνίας στην Άνω Μεσσηνία – Δεκάδες εθελοντές σε επιφυλακή στη Δυτική Μάνη

8 Αυγούστου 2021

Ένα ακόμα βράδυ αγωνίας έχουν μπροστά τους οι κάτοικοι των περιοχών της Άνω Μεσσηνίας, καθώς η πυρκαγιά στην περιοχή παραμένει ανεξέλεγκτη. Σε επιφυλακή κάτοικοι και εθελοντές και στη Δυτική Μάνη για το μέτωπο της Λαγκάδας. Σε δύσβατες περιοχές η φωτιά στο Βλαχόπουλο.

Ανεξέλεγκτη παραμένει η πυρκαγιά που καίει από την Τετάρτη στην Άνω Μεσσηνία. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες επιχειρούσαν όλη την ημέρα, ενώ κάτοικοι και εθελοντές συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς παραμένει εξαιρετικά μεγάλο, ενώ τμήμα της έχει περάσει και στην Αρκαδία.

Την ίδια στιγμή σε επιφυλακή βρίσκονται δεκάδες εθελοντές και κάτοικοι χωριών της Δυτικής Μάνης, καθώς η εξέλιξη του πύρινου μετώπου της Ανατολικής Μάνης, στην ορεινή περιοχή της Λαγκάδας, προκαλεί ανησυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι της προηγούμενες ώρες υπήρξε τεράστια κινητοποίηση στην περιοχή, καθώς περισσότερα από 70 άτομα επιχείρησαν στην ορεινή περιοχή ετοιμάζοντας αντιπυρική ζώνη. Την σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε η εθελοντική ομάδα της περιοχής «Γαια».

Τέλος, και το μέτωπο της πυρκαγιάς στο Βλαχόπουλο παραμένει ενεργό, ωστόσο έχει περιοριστεί σε δύσβατα σημεία και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

H εικόνα του πύρινου μετώπου στην Άνω Μεσσηνία:

Ζωντανά η εξέλιξη των πυρκαγιών σε Άνω Μεσσηνία, Βλαχόπουλο και Μάνη

Η εικόνα του πύρινου μετώπου στη Μάνη:

Η εικόνα του πύρινου μετώπου στο Βλαχόπουλο

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εθελοντές στη μάχη με τις φλόγες: Συγκλονίζουν οι περιγραφές όσων δίνουν τη μάχη στις πυρκαγιές της Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μάχη στα πύρινα μέτωπα για 5η ημέρα: Η εικόνα των πυρκαγιών σε Άνω Μεσσηνία και Μάνη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης