Δήμος Δυτικής Μάνης: Έκκληση στους κατοίκους να περιορίσουν την κατανάλωση νερού

/

Έκκληση προς του κατοίκους του Δυτικής Μάνης, προκειμένου να περιοριστεί η κατανάλωση νερού, απευθύνει ο δήμος.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Δυτικής Μάνης σημειώνεται:

Το πρόβλημα του νερού είναι το σοβαρότερο πρόβλημα του Δήμου μας και προς την επίλυση του έχουν δρομολογηθεί-δρομολογούνται οι παρακάτω ενέργειες με στόχο τη βελτίωση και μεσοπρόθεσμα την επίλυση του.

1.Έχουν εκτελεστεί πολλαπλές παρεμβάσεις και αντικαταστάσεις τμημάτων του εξωτερικού δικτύου και έχουν προγραμματισθεί αντικαταστάσεις τμημάτων του εσωτερικού δικτύου των κοινοτήτων, όπου το δίκτυο είναι κατασκευασμένο με ακατάλληλα υλικά.

2.Έχουν υπογραφεί συμβάσεις με πιστοποιημένες εταιρίες για συνεχή έλεγχο της ποιότητας του παρεχόμενου νερού μέσω δειγματοληψιών και ανά 15νθήμερο χλωριώσεων όλων των δεξαμενών του Δήμου οι οποίες εκτελούνται από το 1ο 10ήμερο του Ιουλίου. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων θα ανακοινώνονται.

3.Έχει ανατεθεί η εκπόνηση μελέτης αντικαταστάσεως του κεντρικού αγωγού από τις πηγές του Βυρού, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες και να υπάρχει ομαλή και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές τροφοδότηση του δικτύου.

4.Βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για αγορά και τοποθέτηση αυτόματων χλωριοτών για όλες τις δεξαμενές του Δήμου με στόχο η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021.

5.Εκτελείται συντήρηση των αντλιοστασίων με σκοπό τη μείωση των βλαβών. 6.Έχει προγραμματισθεί η εκτέλεση 2 γεωτρήσεων εντός του Φθινοπώρου ( στα Πηγάδια της Δ.Ε. Αβίας και στην Καστάνια της Δ.Ε. Λεύκτρου) οι οποίες εφόσον αποδώσουν θα βελτιώσουν την κατάσταση και στις 2 Δ.Ε.

7.Επειδή το θέμα του νερού Δήμου είναι πολύ σοβαρό και διαχρονικά έχει αντιμετωπισθεί αποσπασματικά και όχι συνολικά ο Δήμος έχει έλθει σε επαφή με τον καθηγητή της έδρας και Διευθυντή του τομέα υδρολογίας, υδατικών πόρων και περιβάλλοντος του ΕΜΠ και έχει αποστείλει επιστολή στις 19/7/2021, ζητώντας την συνδρομή του ΕΜΠ προκειμένου να αντιμετωπισθεί οργανωμένα και επιστημονικά τεκμηριωμένα το ζωτικής σημασίας πρόβλημα ύδρευσης. Στο αίτημα του Δήμου υπήρξε θετική ανταπόκριση στις 4/8/2021 από ΕΜΠ με πρόβλεψη επιστημονική ομάδα να επισκεφθεί το Δήμο μας αρχές Οκτωβρίου.

8.Τέλος γίνεται έκκληση προς τους Δημότες μας να περιορισθεί κατά το δυνατόν η κατανάλωση νερού αυτή την περίοδο επειδή λόγω λειψυδρίας έχει μειωθεί η παροχή των πηγών και των γεωτρήσεων.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για έρευνα των πυρκαγιών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνελήφθη 46χρονος φερόμενος ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ