Τρομάζει η επόμενη μέρα στην Άνω Μεσσηνία – Συντριπτικό πλήγμα στους αγρότες της περιοχής

9 Αυγούστου 2021

Με το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Άνω Μεσσηνίας πλέον να βρίσκεται σε ύφεση το βλέμμα όλων στρέφεται στην επόμενη ημέρα και στις καταστροφές που αφήνει πίσω της η φωτιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πέρα από τις υπόλοιπες ζημιές, στάχτη έχουν γίνει δεκάδες χιλιάδες ελαιόδεντρα με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τους αγρότες και την οικονομία της περιοχής.

Τις επόμενες μέρες, όταν και θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών αναμένεται να διαπιστωθεί το μέγεθος της καταστροφής.

Διάβασε και αυτό: Εφιάλτης χωρίς τέλος στην Άνω Μεσσηνία: Παρανάλωμα του πυρός 80.000 ελαιόδεντρα λένε οι πρώτες εκτιμήσεις!

Ανακοίνωση του δήμου Οιχαλίας

Για το ζήτημα της καταγραφής των ζημιών σήμερα ο δήμος Οιχαλίας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

Οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές στις μόνιμες κατοικίες τους από την πρόσφατη πυρκαγιά παρακαλούνται να υποβάλλουν αίτημα στο Δήμο Οιχαλίας προς την αρμόδια επιτροπή καταγραφής ζημιών. Το αρχικό αίτημα να αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο email meligala@otenet.gr με όλα τα στοιχεία του αιτούντος ή στο ΚΕΠ στο Διαβολίτσι ή στο τηλέφωνο 2724360352 (Δημαρχείο Μελιγαλά, κ. Παράσχου ή κ. Μπίρταχα) προκειμένου να πραγματοποιηθούν αυτοψίες στους χώρους.

Όσον αφορά για ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο έχει γίνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ και οι πληγέντες ανά κατηγορίας της ζημιάς που υπέστησαν θα πρέπει να επικοινωνούν απευθείας ως εξής: Για καταγραφή ζημιών στο ζωικό κεφάλαιο στο τηλέφωνο 2710230742 στο ΕΛΓΑ. Για καταγραφή ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για τη δήλωση των ζημιών μετά από έλεγχο που θα πραγματοποιήσει ο ΕΛΓΑ.

Για καταγραφή ζημιών σε πάγια (σταβλοι, αρδευτικά συστήματα, ποτίστρες κλπ.) και αποθηκευμένα (ζωοτροφές κλπ) στο τηλέφωνο 2724360339 – 6979791540 ή με αίτηση email meligala@otenet.gr με όλα τα στοιχεία του αιτούντος έως και 28-8-2021.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απίστευτες καταγγελίες για τον Π. Νίκα: Την ώρα που η Πελοπόννησος καιγόταν ο περιφερειάρχης φέρεται να έκανε ανέμελος μπάνιο στην Καλαμάτα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε εκπομπή του ANT1: Τηλεοπτικό «ξύλο» στον Παναγιώτη Νίκα για τις υποσχέσεις και το «λεφτά έχομεν»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τα πρώτα αγροδιατροφικά προϊόντα με πιστοποιητικό για την αντιοξειδωτική δράση τους: Λάδι, ελιές και κορινθιακή σταφίδα στη λίστα

Nέο και ισχυρότερο πλεονέκτημα στην ευρωπαϊκή και μεσογειακή διατροφή, το εμπόριο, την εθνική παραγωγή και οικονομία αποκτούν πλέον τα κύρια ελληνικά αγροτοδιατροφικά

Βασιλόπουλος για ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας: Αναμένουμε από το Υπουργείο να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να δούμε πραγματικά την προστασία του προϊόντος

Στο ζήτημα της απόφασης του ΣτΕ, σχετικά με το ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη συνεδρίαση του

Δείτε επίσης