Ανακοίνωση – καταπέλτης: Καταρρέουν τα Κέντρα Υγείας της Μεσσηνίας – Αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους οι γιατροί!

16 Αυγούστου 2021

Σοκ προκαλεί ανακοίνωση του Συλλόγου Ιατρών Κέντρων Υγείας Νομού Μεσσηνίας. Οι γιατροί δηλώνουν ότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και καταγγέλλουν την απόσπαση συναδέλφων τους στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στα περιφερειακά Κέντρα Υγείας της Μεσσηνίας οι γιατροί που υπηρετούν σε αυτά.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Ιατρών Κέντρων Υγείας Νομού Μεσσηνίας σημειώνεται:

Ενόψει των αυξημένων αναγκών των Κέντρων Υγείας Μελιγαλά και Μεσσήνης που περιλαμβάνουν Εμβολιαστικό Κέντρο, Κινητή μονάδα εμβολιασμών κατ΄ οίκων, Εφημεριακές ανάγκες του Κέντρου Υγείας, Ανάγκες Τ.Ε.Π., Τακτικά περιστατικά, Συνταγογράφηση, Κέντρο ανίχνευσης COVID 19 όπου γίνονται PCR και RAPID TEST, Περιφερικά Ιατρεία με μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες, Πυρόπληκτες περιοχές (το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Μελιγαλά μαζί με Ιατρικό προσωπικό βρισκόταν στην πρώτη γραμμή και στο πλευρό των κάτοικων προσφέροντας βοήθεια καθολη της διάρκεια των πυρκαγιών στην άνω Μεσσηνία), Εξυπηρέτηση αρχαιολογικού χώρου Αρχαίας Μεσσήνης, εκφράζουμε την αγανάκτησή και τη διαμαρτυρία μας για την επιπλέον απόσπαση ΔΥΟ ακόμα Γενικών Ιατρών την ώρα που ήδη έχουν αποσπαστεί τις τελευταίες ημέρες από το Κ.Υ. Μελιγαλά ΤΕΣΣΕΡΙΣ Αγροτικοί Ιατροί!

Επισημαίνουμε πως το Κ.Υ. έχει ήδη αποδυναμωθεί από προηγούμενες μετακινήσεις προς το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας ΠΕΝΤΕ ακόμα συναδέλφων μας ενώ επίκειται η συνταξιοδότηση ενός ακόμη συναδέλφου χωρίς προοπτική αντικατάστασής του.

Για τους παραπάνω λόγους δηλώνουμε ρητά ότι ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ πλέον να καταρτίσουμε πρόγραμμα εμβολιαστικού κέντρου , εμβολιασμών κατ οίκων, εφημεριών, κέντρου ανίχνευσης Covid 19, λειτουργεία περιφερειακών ιατρείων, με την απομάκρυνση έστω και ενός ακόμα συναδέλφου μας .

Κατανοούμε τον αυξημένο όγκο περιστατικών που καλείται να διαχειριστεί το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας λόγω της πανδημίας και τονίζουμε τον καταλυτικό ρόλο των Κέντρων Υγείας ως προς την αποφόρτισή του .

Εξάλλου σε όλα τα οργανωμένα συστήματα υγείας στον κόσμο πρωταρχικός στόχος είναι η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και όχι η αποδυνάμωση αυτής !

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εμβόλιο: Δεν υπάρχει ανάγκη για ενισχυτική δόση στον γενικό πληθυσμό -Τι προβλέπεται για παιδιά 12-15 ετών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μάχη στα Βίλια – Βελτιωμένη η κατάσταση στην Κερατέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης