Φωτιά στα Βίλια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Η νύχτα ήταν δύσκολη για τους κατοίκους των Βιλίων, καθώς μαίνεται για τρίτη μέρα η μεγάλη φωτιά σε ένα μέτωπο άνω των 10 χλμ.

Τα μέτωπα παραμένουν τρία, με τις αναζωπυρώσεις να είναι διαρκείς και τις εστίες πολλές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN η Τροχαία έκλεισε την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών προς τα Βίλια, ενώ ήδη ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα.

«Στις 4:00 ήρθαν εθελοντές και μας εξανάγκασαν να εγκαταλείψουμε, δεν θέλαμε να φύγουμε, ποιος θέλει να εγκαταλείψει το σπίτι του τέτοιες ώρες; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αφήσανε να φτάσει σε αυτό το σημείο. Ο θεός Βοηθός» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό κάτοικος του Παλαιοχωρίου.

«Βρισκόμαστε σε πολύ άσχημη κατάσταση. Τα εναέρια ήταν λίγα στη φωτιά στον Άη Γιώργη. Νιώθουμε αδικημένοι, υπάρχουν πυροσβέστες και δεν ρίχνονται στη φωτιά, υπάρχει δρόμος, μπορεί να πατηθεί. Νιώθουμε εγκαταλελειμμένοι» είπε άλλος κάτοικος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας Βιλίων Κώστας Μακρυνόρης είπε ότι την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε μία καταστροφή.

«Η νύχτα ήταν καλύτερη από την προχθεσινή. Ήμασταν τυχεροί χθες το απόγευμα γιατί ο αρχηγός της Πυροσβεστικής κατάλαβε τη σοβαρότητα και την τελευταία στιγμή προλάβαμε την καταστροφή. Το απόγευμα είχε 5 αναζωπυρώσεις, αν δεν ερχόντουσαν τα αεροσκάφη θα είχαμε καεί, θα είχε έρθει η φωτιά μέσα στα Βίλια».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αποχώρησαν από το Αφγανιστάν οι διπλωμάτες των Η.Π.Α.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων και τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ