Γερονικολός: Ζητά άμεση αποζημίωση των συκοπαραγωγών της Μεσσηνίας και ασκεί κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης

20 Αυγούστου 2021

Ανακοίνωση, σχετικά με τις ζημιές που έχει υποστεί η παραγωγή σύκων εξέδωσε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός.

Ο κ. Γερονικολός, ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι την συκοπαραγωγή, δεδομένου ότι διατηρεί μια από τις μεγαλύτερες μεταποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου, ζητά την επίσπευση της καταγραφής των ζημιών και την άμεση αποζημίωση των συκοπαραγωγών του Νομού.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Υπεύθυνο του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολο Πάνα, προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες εντός της Βουλής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γερονικολός ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και στους βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, για το ζήτημα της υλοποίησης έργων που θα προστατεύσουν την συκοπαραγωγή και τους αγρότες του Νομού από τα καιρικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή.

Η ανακοίνωση του κ. Γερονικολού:

Η καταστροφή που έχει προκαλέσει ο πρόσφατος καύσωνας στην συκοπαραγωγή του Νομού είναι άνευ προηγουμένου. 

Οι χιλιάδες συκοπαραγωγοί της Μεσσηνίας, πλέον, αντιμετωπίζουν το φάσμα της οικονομικής καταστροφής, καθώς το εισόδημά τους αναμένεται να υποστεί μεγάλη μείωση. 

Καλούμε τον ΕΛΓΑ να επισπεύσει τις διαδικασίες που σχετίζονται με τον έλεγχο των ζημιών και την αποζημίωση των αγροτών της Μεσσηνίας. 

Καλούμε την κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ενεργοποιήσει άμεσα κάθε μηχανισμό προς αυτή την κατεύθυνση. 

Ως επιχειρηματίας εμπλέκομαι άμεσα με την συκοπαραγωγή στο Νομό και γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις αγωνίες των συκοπαραγωγών.

Γνωρίζω το μόχθο τους και τον καθημερινό αγώνα τους για να επιβιώσουν. 

Δυστυχώς, η κλιματική αλλαγή και η απουσία ικανών πολιτικών να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις οδηγούν τους Μεσσήνιους συκοπαραγωγούς σε αδιέξοδα. 

Δυστυχώς, η κυβέρνηση και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία αρκούνται στην επικοινωνιακή διαχείριση των ζητημάτων αυτών, αντιμετωπίζουν τους συκοπαραγωγούς ως υποψήφιους πολιτικούς πελάτες. 

Δύο και πλέον χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν προχωρήσει κρίσιμα έργα (αρδευτικά, φράγματα κλπ), τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν πραγματικά τους αγρότες. 

Δύο χρόνια μετά οι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν να παρουσιάσουν κανένα έργο. 

Το Κίνημα Αλλαγής και εγώ προσωπικά έχουμε αναφερθεί εγκαίρως στην ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικών που θα προστατεύσουν την εμβληματική καλλιέργεια του Νομού, τα σύκα. 

Καλούμε την κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και, έστω και τώρα, να πράξουν όσα δεν έχουν κάνει τα προηγούμενα χρόνια.

Ως μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής έχω ήδη επικοινωνήσει με τον Υπεύθυνο του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Πολιτικής, Απόστολο Πάνα, προκειμένου το Κίνημα να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες εντός της Βουλής για τα ζητήματα που καίνε τους συκοπαραγωγούς της Μεσσηνίας. 

Καλώ τους βουλευτές της Μεσσηνίας να πράξουν το ίδιο, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα Μεσσηνιακό μέτωπο, που στόχο θα έχει την άμεση αποζημίωση και την προστασία των συκοπαραγωγών του Νομού. 

Ο πολιτικός κόσμος του Νομού ενωμένος, μαζί με τη ΣΥΚΙΚΗ και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιείται στον κλάδο μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα για τους συκοπαραγωγούς της Μεσσηνίας, μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα πιο ασφαλές μέλλον για την καλλιέργεια.

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Ανάσα» για τα καταλύματα και τα καταστήματα εστίασης της Μεσσηνίας – Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ – Αναλυτικοί πίνακες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με φόντο τις καταστροφές στη συκοπαραγωγή από τον καύσωνα: Συνάντηση του προέδρου της ΣΥΚΙΚΗΣ με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Χαρίτσης για ναυάγιο Πύλου: Η απόφαση του δικαστηρίου για την απόσυρση των ποινικών κατηγοριών και την αθώωση των εννέα κατηγορουμένων είναι μια σημαντική θετική εξέλιξη

«Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, για την απόσυρση των ποινικών κατηγοριών και την αθώωση των εννέα κατηγορουμένων, είναι μια σημαντική θετική εξέλιξη

Nέα Αριστερά Μεσσηνίας: Tην 1η Μάη συμμετέχουμε στην απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία

Ανακοίνωση, σχετικά με την Πρωτομαγιά και τις κινητοποιήσεις σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία, εξέδωσε η Νέα Αριστερά Μεσσηνίας. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Την

Δείτε επίσης